www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. dubna 2024, Svátek má Valérie, zítra Rostislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR 21 - Rallye Český Krumlov (MČR)

48. Rallye Český Krumlov připravena ke startu

10. listopadu 2021 • 17:00

Před padesáti lety to začalo. A tradice stále pokračuje! Rallye Český Krumlov odstartuje už tento pátek a naprosto netradičně uzavře s diváky podél tratí rychlostních zkoušek sezonu mistrovských automobilových soutěží.

Jan Černý - Petr Černohorský (Škoda Fabia R5) - Rallye Český Krumlov 2019

Vůbec poprvé v historii krumlovské rallye se pojede v pozdně podzimním termínu. Rozkvetlé stromy vystřídá spadané listí, závodníkům bude jejich snahu o co nejrychlejší čas na měřených úsecích komplikovat klouzavý asfalt porostlý mechem nebo cesty zanesené vrstvou bláta po lesní těžbě.

Kvůli koronavirovým omezením pořadatelé z ÚAMK Automotoklubu Rallye Český Krumlov a ČK motorsportu 48. ročník dvakrát odložili. Ve dnech 12. až 14. listopadu to ale díky vstřícnosti obcí, partnerů, hygieniků a dalších důležitých organizací konečně vyjde.

Primární cíl se povedl. Na Rallye Český Krumlov můžou oficiálně přijít fanoušci, u vstupu do MOL Rallye Arény, tedy uzavřeného areálu českobudějovického výstaviště, navíc nebude kontrolována bezinfekčnost. Prokázat se očkováním, proděláním nemoci nebo negativním testem musí podle nařízení hygieniků pouze posádky a osoby, které budou chtít navštívit vnitřní prostor centra soutěže – renovovaného pavilonu Z.

Tématem rallye bude oslava jejího kulatého jubilea. Čtvrteční setkání vítězů minulých ročníků s účastníky toho letošního je volně přístupné veřejnosti, páteční program na výstavišti v Českých Budějovicích bude kromě divácké rychlostní zkoušky či autogramiády okořeněný exhibičními jízdami, při kterých se na trati městské zkoušky od 16:20 představí sedminásobný vítěz „Krumlova“ Roman Kresta a také Emil Triner, jenž při svém vítězství v roce 2001 dosáhl v cíli soutěže naprosto stejného času jako Tomáš Hrdinka, v jeho prospěch však tehdy hrála lépe zajetá první erzeta. Oba špičkoví jezdci budou sedět za volanty legendárních československých strojů Škoda 130 RS.

V seznamu přihlášených do 48. Rallye Český Krumlov je 86 posádek soutěžících o poslední body do národního šampionátu soudobých i historických vozidel a příhraničního poháru Regional Rallye Cup, který na jih Čech přilákal několik cizinců včetně německého veterána Hermanna Gassnera nebo rychlého Rakušana Simona Wagnera.

Ve startovním poli XIII. Rallye Legendy Show se kromě početné skupiny domácích jezdců představí Milan Dolák junior, jenž při všech prvních průjezdech rychlostních zkoušek ukáže divákům Toyotu Celica GT Four v dobových barvách, jaké zdobily soutěžní speciál jeho otce při vítězném startu na konci 90. let minulého století.

Veškeré informace o programu, diváckých místech a hygienických opatřeních jsou k dispozici na oficiálních webových stránkách rallyekrumlov.cz.

Pavel Kacerovský
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist