www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

RSS 06 - IQ Jänner Rallye

Stig Blomqvist na začátku třetího dne IQ-Jänner rallye vypadl

7. ledna 2006 • 12:05

Začátek posledního dne 24. ročníku IQ-Jänner rallye byl bohatý na události. První dvě rychlostní zkoušky v severní části Mühlviertelu, v Liebenau a v Königswiesenu-Castrol Areně, vedly k odstoupení dvou předních jezdců.

Nejprve vypadl na RZ 12 Švéd Stig Blomqvist, který byl až dosud na druhém místě za vedoucím Baumschlagerem. Bývalý mistr světa musel odstavil Gassnerovo Mitsubishi u traťového stanoviště 4 kvůli pravděpodobnému poškození pohonu (kardanová hřídel). Jako další odstoupil Franz Wittmann junior. Syn legendy rally, který po oba dny předváděl brilantní výkony, musel odstavit svůj vůz Mitsubishi na RZ 13 kvůli technickému defektu na převodovce. Tento mladík z Ramsau byl v okamžiku svého odstoupení na pátém místě celkové klasifikace.

O celkové vítězství nyní bojují Raimund Baumschlager a Achim Mörtl, který je zároveň nejlepším jezdcem skupiny N. Baumschlager vyhrál přes 21 km dlouhou zkoušku v Castrol Areně v Königswiesenu, Mörtl v Liebenau na RZ 12 stáhl na vedoucího jezdce 1,7 sekundy.

Zvláště pozitivně je třeba hodnotit výkon Franze Sonnleitnera, který jako loňský vítěz Putovního poháru přestoupil do skupiny N a v Mühlviertelu v ní má premiéru. Na RZ 12 dosáhl třetího nejlepšího času, na RZ 13 sedmého nejlepšího času. Je tak celkově na devátém místě za Toto Wolffem, který je po své včerejší stíhací jízdě již na osmém místě.

Místní matador Ernst Haneder ztratil na RZ 13 téměř pět minut a hodně se propadl.

V dieselovém poháru i nadále vede Martin Fischerlehner (Škoda) před Michaelem Koglerem (VW) a Michaelem Böhmem (Fiat).

Armin Holenia
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist