www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. dubna 2024, Svátek má Vlastislav, zítra Robert

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - Rallye Sanremo

Na Rallye Sanremo se čeká souboj Longhiho a Andreucciho

13. září 2006 • 13:10

Osmačtyřicátý ročník Rallye Sanremo startuje již tento čtvrtek a sejde se na ní opravdu velmi kvalitní konkurence. Mezi přihlášenými jezdci jsou Simon Jean-Joseph, Renato Travaglia, Andrea Navarra nebo Paulo Andreucci.

Dva posledně jmenovaní se na italské soutěži představí ve vozech Fiat Punto Super 2000, jehož premiéra se očekávala také na zlínské Barum Rally, ale nakonec z ní sešlo.

První etapa je stejná, jako vloni a jede se v noci. Navíc zahrnuje nejdelší rychlostní zkoušku Ronde de Monte Bignone, která měří téměř 44 kilometrů. Sobotní etapa doznala jen kosmetických úprav a je o něco kratší, než vloni. Na posádky pak čeká celkově deset rychlostních zkoušek, které čítají přibližně 250 ostrých kilometrů.

President automobilového klubu Sanremo, Sergio Maiga, řekl: „Letos se pojede dlouhá RZ v noci, což určitě ocení nejen fanoušci, ale také samotní jezdci. Je to nezvyklý krok, ale myslíme si, že zaujme. Kromě toho, se pojedou v noci také krátké super speciálky.“

„Sobotní etapa je téměř shodná s loňskou. Jsou tam jen drobné úpravy. Čeká nás také tvrdý boj v italském šampionátu, jelikož nyní se o první pozici se stejným počtem bodů dělí Piero Longhi a Paolo Andreucci. Bude to jistě zajímavý souboj,“ dodal na závěr Maiga

Veškeré informace k soutěži naleznete ZDE.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
14.09.2006 21:47
Ricardo - moderátor
To by mohla. Byla blízko k CZ.....:-)
14.09.2006 18:26
Mirda
Tahle soutěž patří jednoznačně do MS a doufam že se tam ještě jednoho dne VRATÍ
toplist