www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

RSS 06 - IQ Jänner Rallye

Raimund Baumschlager nadále kontroluje vedení

7. ledna 2006 • 15:25

V čele 24. IQ Jänner Rallye dominuje po odstoupení Blomqvista a Wittmanna jun. i nadále Raimund Bamschlager. Na 14. RZ byl sice jeho hlavní pronásledovatel Achim Mörtl o 0,2 sekundy rychlejší, Baumschlager ale potom útok odrazil a zvýšil svůj náskok na 38,6 sekundy.

„Momentálně jde všechno výborně. Trochu jsme zapracovali na pneumatikách a vyplatilo se to. Důležité je, že jsme zajeli dobrý shakedown, to se nám teď hodí. Spolupráce s mým novým spolujezdcem Bernhardem Ettelem je výborná, připadá mi, jako bych ani spolujezdce neměnil,“ prohlásil lídr soutěže.

Achim Mörtl na druhém místě také není nespokojený: „Nepokládám Baumschlagera za svého bezprostředního soupeře, těší mne, že vedu skupinu N. Zvláště důležité je, že snad získám díky svému výkonu plný počet bodů do českého mistrovství.“

Časová ztráta místního matadora Ernst Hanedera, kterou jsme zmínili v poslední tiskové zprávě, se ukázala jako chyba časomíry. Pekařský mistr ze St. Oswaldu je tedy i nadále ve vedoucí skupině a po RZ 15 se mohl těšit z celkového sedmého místa a 5. místa ve skupině N.

Nadále dobře si při rally vede Toto Wolff jako devátý a především Franz Sonnleitner, který je se svým Mitsubishi jako nováček skupiny N na 10. místě celkové klasifikace.

Četní fanoušci, kteří dnes na rally přišli, se těší také z dobrých výkonů jezdců skupiny H (vozy, které již nemají homologaci). Zde stojí za zmínku zejména Maďar Laszlo Szabó (Lada), tři Rakušané - Johann Seiberl (Mazda), Kurt Manzenreiter (Audi Quattro) a Alois Pfeifer (Mazda), stejně jako Fin Jouko Karhumäkl (VW Golf), kteří jsou 19. až 28. místě.

Mezi historickými vozy vede Kris Rosenberger na voze Lancia Fulvia, Herbert Grünsteidl (BMW) bohužel předčasně odstoupil.

Martin Fischerlehner vede v dieselové třídě před Christianem Böhmem, který se posunul o jednu příčku dopředu.

Velmi dobře si vedou také oba vozu Audi, které jsou k vidění jako vozy předjezdců. Franz Wittmann/Jörg Pattermann jedou s vozem Audi Q7, Sepp Heider vede zatáčkami velmi působivě vůz RS4.

Armin Holenia
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist