www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. dubna 2024, Svátek má Vlastislav, zítra Robert

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - Rallye Sanremo

První etapa Rally Sanremo zrušena

15. září 2006 • 04:00

Dnešní úvodní etapa letošní Rally Sanremo, závodu zařazeném do International Rally Challenge i italského šampionátu, musela být zrušena kvůli vydatným dešťům, které postihly během posledních šestatřiceti hodin sever Itálie.

Ve čtvrtek dopoledne se sešel krizový štáb v oblasti Sanrema a po posouzení současné situace i vyhlídkám od meteorologů rozhodl o vyhlášení mimořádného stavu. „Díky tomu pozbyly platnost veškeré povolení, které máme k dispozici. Na dnešní noc se očekává 32 mm srážek, takže rozhodnutí je to asi správné,“ prozradil k situaci prezident sanremského autoklubu Sergio Maiga.

„Je to velká škoda, ale nedá se nic dělat. Pořadatelé udělali dobře, že se rozhodli první etapu zrušit, protože jízda za takových podmínek by byla hodně nebezpečná,“ prohlásil jeden z favoritů Andrea Aghini, k čemuž dodal Paolo Andreucci: „Takové věci se stávají. Pořadatelé udělali hodně, aby se mohlo jet, ale nevyšlo to. Snad se podaří odjet aspoň druhou etapu, ale proti zásahu vyšší moci nic nenaděláme.“

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist