www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. dubna 2024, Svátek má Vlastislav, zítra Robert

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - Rallye Sanremo

Andreucci vyhrál razantně zkrácené Sanremo

19. září 2006 • 03:00

Dlouhou dobu to vypadalo, že po vydatných deštích budou muset italští pořadatelé zrušit po shakedownu a páteční první etapě také sobotní druhou etapu dalšího podniku mistrovství Itálie - Rally Sanremo, který patřil v minulosti do seriálu mistrovství světa. Nakonec se však šest sobotních rychlostních zkoušek odjelo.

Přestože byla soutěž zařazena do International Rally Challenge, tedy šampionátu podporovaném Eurosportem a primárně určeném vozům S2000, o prvenství bojovali hlavně italští jezdci. Zpočátku byl nejrychlejší Andrea Aghini s enkovým Subaru Impreza STI N12, na postupně osychajících tratích jej však překonal Paolo Andreucci, který tak zvýšil svůj náskok v průběžné klasifikaci seriálu a před posledními dvěmi šotolinovými soutěžemi ještě zvýšil svůj náskok před Pierem Longhim.

Longhi, startující opět s Imprezou STI N12 se totiž kromě výše zmíněných pilotů musel sklonit i před uměním úřadujícího evropského šampiona Renata Travaglii, který se svým Mitsubishi Lancer Evo IX dokázal po delší době opět zajet slušný výsledek. Za nimi skončil na pátém místě francouzský host Simon Jean-Joseph, který však se svou dvoukolkou Renault Clio S1600 neměl šanci na výraznější úspěch.

Velkým zklamáním byl také výkon Enrique Garcíi-Ojedy a Bryana Bouffiera, kteří tak nedokázali navázat na výborné výkony z Barum Rally Zlín. Kromě Jean-Josepha byl při absenci jistého vítěze seriálu IRC Giandomenica Bassa druhou hvězdou světového formátu Gilles Panizzi, který se představil jako předjezdec za volantem téměř sériového Fiatu Grande Punto. Z jeho plánovaného startu s vozem S2000 sešlo kvůli nedostatku vhodných vozů italské stáje.

Veškeré informace k soutěži naleznete ZDE

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist