www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 23 - Síť21 Mikuláš Rally Slušovice

SOUHRN: Ondřej Bisaha dokonal hattrick na Síť21 Mikuláš Rally Slušovice

26. listopadu 2023 • 19:00

Jedním z tradičních závěrečných podníků tuzemské soutěžácké scény bývá Síť21 Mikuláš Rally Slušovice, na který letos vyšel poslední listopadový termín. Organizátoři si pro soutěžní posádky připravili tradiční úseky kolem dostihového závodiště ve Slušovicích a úsek vedoucí přes Podkopnou Lhotu. Průběh soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

Výsledky Síť21 Mikuláš Rally Slušovice ON LINE --- Základní informace o Síť21 Mikuláš Rally Slušovice --- Diskuzní fórum k Síť21 Mikuláš Rally Slušovice

Ondřej Bisaha - Imrich Ferencz (Hyundai i20 R5) - Síť21 Mikuláš Rally Slušovice 2023

Síť21 Mikuláš Rally Slušovice byla jednou z tradičních zakončovacích soutěží, která i v letošním roce našla své zázemí ve Slušovicích. A kompletně se zopakovalo loňské postavení na stupních vítězů v pořadí Ondřej Bisaha - Martin Vlček - Miroslav Jakeš. Ondřej Bisaha zvítězil potřetí za sebou a dokonal tak hattrick.

Organizátoři připravili opět okruhovou zkoušku kolem dostihového závodiště ve Slušovicích a klasický úsek vedoucí přes Podkopnou Lhotu. A i tentokrát si s účastníky zahrálo počasí, v noci z pátka na sobotu totiž začalo sněžit. I během závodu sněžení pokračovalo, na cestách však bylo většinou mokro či zbytky rozbředlého sněhu, i tak to místy hodně klouzalo.

Opakoval se loňský desetinkový souboj mezi Ondřejem Bisahou a Martinem Vlčkem, když oba sedlali Hyundai i20 R5. Na každé rychlostní zkoušce bojovali o každý zlomek vteřiny, v cíli byl mezi nimi rozdíl pouhé 1,2 vteřiny. Při podrobnějším prozkoumání výsledků se jako rozhodující ukázal druhý průjezd uklouzanou Bernardýnskou zkouškou, ve které Martin Vlček ztratil na svého hlavního soupeře 1,6 vteřiny.

Právě tato zkouška se jako jediná stala kořistí celkově třetího Miroslava Jakeše. Ten se společně s Ivo Vybíralem posadil do soutěžního vozu přesně po roce. A i tentokrát přivezl pro sebe netradiční vůz - Ford Fiesta RS WRC, se kterým obvykle jezdívá Jaroslav Melichárek. V cíli z toho byl opět bronz se ztrátou jen něco málo přes deset vteřin na vedoucí duo.

Po havárii Petra Trnovce, problémech s převodovkou Karla Trněného či autem Róberta Kolčáka poškozeným retardérem, doplnili první pětici Dominik Nwelati a Marek Vlček. Šestý absolutně dojel Vlastimil Neumann, který suverénním způsobem opanoval kategorii historiků před Pavlem Kašíkem a Tomášem Carbolem. Hned za ním, tedy sedmý absolutně, skončil překvapivý vítěz kategorie dvoukolek Mateusz Feruga, jenž porazil druhého Mojmíra Miku i třetího Piotra Ilnického.

Mikuláš bývá tradičně akcí, na které se představují netradiční piloti i s netradičními vozy. Po celoroční nucené pauze se do soutěžního vozu vrátil Kryštof Zpěvák, Marek Špavelko těsně před soutěží pořídil z Polska Ford Fiesta R5, Zbyněk Hrabec se představil na automobilové soutěží po pětileté pauze, Marek Pilka si poprvé vyzkoušel Opel Adam Cup, Patrik Silber vyměnil obvyklého žigulíka za Peugeot 208 R2. Neslavně dopadl premiérový start všech tří Fabií Kit Car z dílny Zdeňka Němce. Sám majitel odstoupil ještě před startem soutěže, Vlastimila Dědice jun. vyřadila před RZ 3 porucha serva. Nejvíc se dařilo Radku Jatelovi, který bojoval s Ferugou o vítězství mezi dvoukolkami, na RZ 4 však neustál sjezd z Podkopné Lhoty do Kašavy a skončil v příkopě. Nejvážnější havárii si pak na stejném úseku připsal Josef Navrátil.

Nesmíme také zapomenout na posádky, které se staraly o show. Diváky svými průjezdy nažhavil již předjezdec Lukáš Křenek. Atraktivní průjezdy předváděla většina jezdců se čtyřkolkami, z ostatních jmenujme třeba Petra Jurečku, Tomáše Carbola, Elefanta či Daniela Očadlíka. Někteří jezdci ozvláštnili své vozy zajímavými dekoracemi či vánočním nasvětlením, bratrská dvojice Krajčů pak střídavě rozhazovala brambůrky a hrozila divákům čertovským trojzubcem.

Taková byla letošní Síť21 Mikuláš Rally Slušovice. Definitivní tečku za domácí sezónou udělá příští týden TipCars Pražský Rallysprint.

Konečné výsledky Síť21 Mikuláš Rally Slušovice

Před soutěží

Jedním z tradičních závěrečných podníků tuzemské soutěžácké scény bývá Síť21 Mikuláš Rally Slušovice, na který letos vyšel poslední listopadový termín. Organizátoři si pro soutěžní posádky připravili tradiční úseky kolem dostihového závodiště ve Slušovicích a úsek vedoucí přes Podkopnou Lhotu. Průběh soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

Ondřej Bisaha - Imrich Ferencz (Hyundai i20 R5) - Síť21 Mikuláš Rally Slušovice 2022
-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist