www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - Rally Bratislava - ZRUŠENO

Na Slovensku zrušena i Rally Bratislava

26. září 2006 • 03:00

Většinu zasvěcených fanoušků automobilových soutěží příliš nepřekvapí fakt, že další podnik slovenského šampionátu, který se měl jet o nadcházejícím víkendu v hlavním městě našich východních sousedů, se podobně jako některé předchozí podniky neuskuteční.

Seat Rally Banská Bystrica, Rally Prešov, Autosalon Rally Nitra a Rally Bratislava. To je přesná polovina z podniků, které byly zařazeny v původním kalendáři slovenského šampionátu a nakonec se neuskutečnily. V případě posledně zmíněné soutěže se dosud dokonce neobjevila jediná informace, která by oficiálně konání soutěže zrušila. Podobně jako u soutěže v Nitře je však již delší dobu jasné, že se závod neuskuteční.

Jak z této situace ven? Místo Nitry se odjel slovenský šampionát narychlo ve Vyškově, slovenské posádky však vyjádřily s touto skutečností velkou nelibost. Vadilo jim jak pozdní oznámení o změně místa soutěže, tak také fakt, že všechny české posádky rovněž braly body do otevřeného slovenského šampionátu.

Z těchto důvodů také padly plány na zařazení OMV Würth Sprintrally Vsetín do mistrovství Slovenska, které bylo již téměř hotovou věcí. Místo toho bude poslední podnik, tradiční Rally Košice, „rozdělen“ na dvě samostatné soutěže, kdy se každý den bude do mistrovství Slovenska hodnotit zvlášť.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
30.09.2006 14:40
Bobo
Je to velká škoda, ale mám dojem, že na Slovensku rally pravděpodobně končí.
26.09.2006 08:16
Ricardo - moderátor
Nic překvapujícího, myslím, že na Slovensku rally skončila...
toplist