www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

RSS 06 - IQ Jänner Rallye

Posádka Petrášek - Král děkuje neznámým fandům rally

9. ledna 2006 • 15:20

Vážení obětaví fandové,

Děkujeme Vám, že jste si pro sledování 5. RZ letošní Jänner Rally vybrali právě místo, kde nám (a nejen nám) byla trať „poněkud těsná“.

Ačkoliv jsme to rozhodně neplánovali, „potěšili“ jsme přítomné diváky (včetně těch ve vrtulníku) „výletem“ našeho Opelu Ascona do louky. „Sněhová orba“ to byla poměrně dlouhá, a tak zbývajících 200 metrů zpátky na trať se zdálo být pro 30 let „mladého“ veterána s pohonem zadní nápravy hračkou, zvlášť když letos v Horním Rakousku napadlo „jen“ 60 cm sněhu, a do kopce to bylo taky „jen trochu“.

Zatímco jsme mnoha světovými jazyky (a hlavně máváním rukama) svolávali přítomné diváky, aby nám pomohli zpátky na trať, jediní, kdo se bez přemýšlení vrhli do závějí, jste byli vy, neznámí fandové rally z Moravy. Ostatním daleko početnějším divákům zřejmě dlouhým stáním přimrzly boty ke sněhu, a tak jim nezbylo než naši pachtící se skupinku sledovat (a čekat, kdy to tam definitivně „utopíme“).

Jistě, ne každému se chce nabrat si sníh do bot, řády také nemluví o povinnosti diváků vyprošťovat uvízlá vozidla, v německy mluvících zemích je to určitě i zakázáno (jenom nevím kolik aut by pak diváci při striktním dodržování tohoto zákazu mohli sledovat odpoledne).

Poněkud zvláštní nádech ovšem situace dostala ve chvíli, kdy po cca 10 minutách našeho „jasně prohraného boje“ navštívila louku i Mazda jedné z místních posádek. Ochotných rukou se tam najednou objevilo víc než dost, dokonce svíraly i lano, které přinesl jeden z místních obyvatelů!?Protože nebyla v louce tak hluboko, měla pohon na 4 kola, a její pomocníci se k autu skoro nevešli, dostala se přes sněhové pole o něco dříve než my. Závěrečný výjezd na trať RZ ale i tak zvládla jen díky pomoci Vašeho „minitýmu“, který si od Opela „odskočil“, pomohl Mazdě na cestu, a zase se vrátil k nám.

Vážení neznámí pomocníci, chtěli bychom Vám moc poděkovat za to, že jsme díky Vám mohli v soutěži dále pokračovat. Jsme rádi, že závodíme v Čechách, v zemi, kde fandů jako Vy je spousta, a kde jsou diváci při vyndávání vozů ze závějí nejrychlejší na světě. Dali jste místním velkou lekci nejen v ukázce našich schopností dostávat se z „beznadějné situace“, ale i ve sportovní férovosti.

P.S.: Vám záchranných prací se neúčastnícím (a na náš účet se dobře bavícím) divákům se omlouvám, že jsem Vás pravděpodobně oslovoval „citově zabarvenými“ slovy v českém jazyce. Na příští rok se je doučím v tom Vašem.

Josef Král
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist