www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - YU Rally

V Srbsku kraloval opět Dimitar Iliev

4. října 2006 • 03:00

Podobně jako na doposud poslední soutěži evropského šampionátu v Řecku, také srbskou YU Rally opanoval bulharský jezdec Dimitar Iliev. Také druhé místo obsadil letos již tradičně Krum Donchev, na bronzový stupínek vystoupal jinak stále nevýrazný Jasen Popov.

Soutěž v srbské Bajina Baste byl zařazen do Evropského poháru - východ, mnohem zajímavější však bylo pro domácí pořadatele zařazení do bulharského šampionátu, národní srbský šampionát je pak povinností. Přesto však chyběl nejlepší slovinský jezdec současnosti Andrej Jereb, který musel tuto soutěž kvůli pracovnímu zaneprázdnění vynechat. Podobně dopadl také George Tanev, který má stále ruku v sádře.

Bylo tedy jasné, že o vítězství se poperou tradiční bulharští rivalové Dimitar Iliev a Krum Donchev. Bitva se však nekonala, Iliev bezpečně od úvodní rychlostní zkoušky všem odjížděl a neměl vůbec žádnou konkurenci. Podobně si vedl i stříbrný Krum Donchev, na třetí příčku se vyhoupl Jasen Popov, který se však i nadále nemůže dostat do té správné formy.

Jediným českým zástupcem na startu byli Petr Pospíšil s Karlem Vajíkem a Hondou Integra R ve třídě A7. Jejich účinkování však skončilo na dvanácté rychlostní zkoušce kvůli poruše motoru. Závěrečný podnik bulharského šampionátu se pojede za dva týdny, tedy ve stejném termínu jako světová Rally of Turkey.

Veškeré informace k YU Rally naleznete ZDE

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist