www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - YU Rally

Velká ostuda na srbské soutěži

4. října 2006 • 06:00

V okolí srbské Bajiny Basta se jel koncem září devětatřicátý ročník OMV YU Rally. Soutěž byla zařazená do seriálu národních mistrovství Srbska, Bulharska i Evropského poháru - východ. A právě díky rozdílnosti předpisů těchto šampionátů vznikly velké problémy hraničí s obrovským skandálem.

A podobně jako na většině Evropských soutěží a častokrát i u nás nadělal největší problémy systém Superally. V rámci Evropského ani srbského šampionátu nebývá systém Superally použit a proto tento fakt neměli srbští pořadatelé uveden ve zvláštních ustanoveních. V rámci bulharského šampionátu však systém superally vypsán je.

Jak už to bývá, na nesrovnalosti v předpisech se přišlo až po dojetí první etapy, kdy se odstoupené bulharské posádky dožadovaly pokračování v soutěži ve druhé etapě. Což pořadatelé důrazně odmítli. Na zásah bulharské federace však museli své rozhodnutí přehodnotit a umožnit bulharským jezdcům účast i druhý den. Řada odstoupených posádek však již byla na cestě domů a neměla šanci se včas vrátit zpět.

I proto v současné době není jasné, zda se výsledky YU Rally budou do bulharského šampionátu započítávat. Jak se však nechali slyšet vrcholní představitelé bulharské federace, jejich národní šampionát se letos konal při YU Rally naposled...

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist