www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - Rallye des Cardabelles

Legendární Bruno Thiry se opět objevil na závodní trati

5. října 2006 • 02:00

Legendární belgický jezdec Bruno Thiry, známý i českým fanouškům ze startů v mistrovství Evropy nebo továrním týmu Škoda Motorsport, se po roce opět vrátil ze závodnického důchodu a při svém nejspíš jediném letošním startu bezpečně vyhrál.

Belgický rodák ze Saint Vith dokázal za svou bohatou soutěžáckou kariéru dosáhnout řady vynikajících výsledků. V rámci mistrovství světa to byly určitě šestá místa v absolutní klasifikaci v letech 1995 a 1996, z dílčích výsledků to byly třetí místa na RAC Rally 1994, Sanremo a Catalunya 1996 a RAC 1998. Stojí také za připomenutí vynikající čtvrté místo za volantem Octavie WRC na RAC 1999. Nesmíme zapomenout na titul mistra Evropy v roce 2003.

Po sezóně 2004 však kvůli definitivnímu zákazu tabákové reklamy v motoristickém sportu ukončil svou soutěžáckou kariéru a ujal se role testovacího jezdce pneumatikárny GoodYear. Stejně jako v loňském roce si pak i letos odskočil do Francie na jeden z podniků tamějšího šotolinového šampionátu.

Po loňském čtvrtém místě i letos usedl společně s v posledních aktivních letech stálým spolujezdcem Nicolasem Gilsoulem do áčkového Mitsubishi Lancer tentokráte sedmé evoluce v týmu bývalého monackého závodníka známého pod pseudonymem „Tchine“ a nenechal nikoho na pochybách, že ze svého umění nic nezapomněl. Se všemi svými soupeři si poradil bez větších problémů a nadělil si tak k nadcházejícím čtyřiačtyřicátým narozeninám pěkný dárek.

Při neúčasti již jistého šampiona Jean-Marie Cuoqa, který během sezóny využíval Peugeot 307 WRC, se dokázal na druhou příčku probojovat Arnaud Mordacq s obstarožním Fordem Escort WRC, který se hlavně v úvodu potýkal s technickými problémy a až v samotném závěru se dokázal dostat před bronzového Belgičana Dominique Bruyneela s áčkovým Subaru Impreza.

Kromě Thiryho a Bruyneela se ve Francii objevili ještě dva hosté. Další Belgičan Bob Colsoul měl být se svým enkovým Lancerem deváté evoluce černým koněm soutěže, nakonec však skončil po hodně nevýrazném výkonu až desátý. O mnoho lépe se nedařilo ani Brice Tirabassimu, kterému se nedaří navázat na kvalitní výkony z předminulých let. I tentokráte střídal za volantem Lanceru Evo IX slabé chvilky s těmi lepšími, až na páté zkoušce poslal svůj vůz mimo trať definitivně.

Veškeré informace k Rallye des Carbadelles naleznete ZDE

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist