www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - Rallye du Condroz-Huy

Bruno Thiry se opět představí ve voze WRC

6. října 2006 • 04:00

Podobně jako v loňském roce se legendární Bruno Thiry zúčastnil šotolinové Rallye des Carbadelles. Dle původních plánů se mělo jednat o jednorázový start v letošní sezóně, nyní je však jasné, že fanoušci uvidí populárního Belgičana ještě jednou.

Bruno Thiry, který oslaví o nadcházející neděli čtyřiačtyřicáté narozeniny, působí v současné době jako testovací jezdec pneumatikárný GoodYear. Po využití nabídky monackého závodníka Auguste Turianiho (známějším pod pseudonymem Tchine) se rozhodl připravit pro své fanoušky další překvapení.

Představí se totiž na závěrečném podniku letošního belgického šampionátu, Rallye Condroz de Huy, kde usedne společně s Renaudem Jamoulem do Peugeotu 307 WRC připraveném francouzskou stájí BSA. „Jsem velice rád, že budu moci opět usednout do speciálu WRC. Po dobrém výkonu ve Francii věřím, že ostudu neudělám,“ řekl Bruno Thiry.

Souboj bývalého továrního jezdce Fordu či Škodovky s již jistým belgickým mistrem Pieterem Tsjoenem na Fordu Focus WRC bude patřit (zároveň se startem Peugeotu 207 RCup S2000 s Bryanem Bouffierem jako předjezdcem) k největším lákadlům soutěže.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist