www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - International Rally Yorkshire

Romana Krestu zastavil poškozený olejový filtr

9. října 2006 • 11:10

Český pilot Roman Kresta se o víkendu představil v další soutěži britského mistrovství International Rally Yorkshire, kterou však pro technickou závadu nedokončil. Tentokráte jej zradil olejový filtr, ze kterého unikl olej a Kresta musel po RZ 5 odstoupit.

„V letošním roce se mi při startech s Fiestou Super 1600 příliš nedaří. Z pěti závodů jsem musel čtyřikrát odstoupit pro technickou závadu a jednou jsem havaroval,“ řekl nám po zavolání český pilot.

International Rally Yorkshire měla na programu v sobotu dvanáct rychlostních zkoušek a Krestu zastavila technická závada před RZ 6. „Jedna hadice, která vedla od chladiče, byla příliš blízko olejovému filtru.“

„O ten bouchala a ten následně prasknul. Z něj vytekl olej, který stříkal také na výfukové potrubí. Na chvíli to vypadalo, že vůz hoří, ale byly to pouze výpary ze spáleného oleje,“ vysvětlil celou situaci jezdec z Luhačovic. V oficiální zprávě totiž bylo napsáno, že Kresta musel odstoupit po požáru tunelu uvnitř vozu.

Jaké soutěže tě letos ještě čekají? „V britském šampionátu jsem měl jet šest podniků a pět jich mám už za sebou. Posledním bude Britská rally, která bude pro Ford Fiestu Super 1600 obrovskou zkouškou, tak uvidíme, jak se nám bude dařit tam,“ dodal na závěr Kresta.

Richard Vlček ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
09.10.2006 15:21
dufs
furt nic a nic, tož aspon Britská rally by se mohla povést
09.10.2006 14:01
Ramon
no je na tom podobně jako spousta dalších aut, pri maximálním nasazení prostě nevydrží :-( a pro Romana to moc pozitivní taky není
09.10.2006 11:18
Ricardo - moderátor
Na te Fiestě se asi bude muset ještě hooooodně dlouho pracovat...
toplist