www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR 06 - Labská Trotina Rallye

Letošní derniéra VSV rallye teamu

10. října 2006 • 03:00

Poslední letošní vystoupení čeká v závěru tohoto týdne posádky jihočeského VSV rallye teamu. Na startu Labské TROTINA Rallye s centrem v Žamberku se kromě Pavla Stráského pilotujícího Škodu 130 L/A objeví i Jan Mašek se Škodou 120 S Rallye, jenž tentokrát převezme roli týmové jedničky Michala Habarta.

Po poslední soutěži K4 PČRR 2006, zářijové Rallye Elektro Kadlec Prachatice, byla stotřicítka Pavla Stráského v neprovozuschopném stavu a do poslední chvíle nebylo jasné, zda se start na Labské rallye uskuteční. :Díky ochotě pana Sixty už máme zrepasovanou převodovku doma a naše účast není ohrožena. Obrovské poděkování ale patří především hlavnímu mechanikovi Martinu Vaněčkovi, který strávil nad přípravou auta téměř veškerý volný čas a udělal na něm opravdový kus práce!: vyzdvihl svého ´dvorního´ technika jezdec.

Po úspěšném společném startu na červencové Rallye Prachatice se vedle Stráského na horké sedačce spolujezdce objeví místo stálého letošního mitfáry Romana Volka opět fotograf a publicista Pavel Kacerovský. Náročná soutěž, jakou Labská rallye bezesporu je, tak bude ideální příležitostí ke vzájemné souhře nové posádky před příští sezónou. Pavlovi Stráskému totiž v Žamberku vůbec nejde o výsledek a k obhajobě loňského titulu ve třídě V3 Škoda mu stačí dojet do cíle. I přes to ale bude chtít sekundovat jak zatím druhému Jiřímu Šubrtovi, tak i v posledních soutěžích pauzírujícímu Tomáši Macháčkovi (oba se Škodami 130 LR).

Urputného souboje s týmovým kolegou Michalem Habartem z první prachatické soutěže se tentokrát nedočká černošicko-pražská dvojice Jan Mašek a Roman Volek. Na původně jediné plánované soutěži se rychlá posádka bílé Škody 120 S Rallye namlsala, a proto se přihlásila i do předposledního letošního pohárového závodu. Při neúčasti již jistého vítěze třídy HA2 Habarta s ní změří síly jenom Zdeněk Zlámal se Škodou 130 L. Maškovi s Volkem tak nezbývá nic jiného, než závodit se Stráským a snažit se držet soupeřů se srovnatelnými vozy z M ČR historických automobilů.

Labskou TROTINA Rallye zahájí v pátek večer 1,6 kilometru dlouhý divácký prolog v centru Hradce Králové. V sobotu čeká na soutěžní posádky šest náročných rychlostních zkoušek v okolí Žamberku na třech úsecích o celkové délce přes 62 kilometrů.

VSV Rallye Team
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist