www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - Rajd Warszawski

Polský šampionát končil ve Varšavě

11. října 2006 • 07:00

Závěrečným podnikem letošního šampionátu u našich severních sousedů byl Rajd Warszawski. Na šotolinových tratích kolem polského hlavního města se mělo rozhodnout, který z jezdců vystoupá po bok již jistého mistra Leszka Kuzaje na zbývající dvě místa na stupních vítězů.

Před startem k tomu byl nejblíže Michal Solowow, zálusk si však dělali i Tomasz Kuchar, Michal Bebenek, Maciej Lubiak a Tomasz Czopik. Do tohoto souboje pak chtěl zasáhnout i Leszek Kuzaj, který usedl pouze do staršího typu Imprezy STI N11, protože jeho nejnovější model již byl na cestě z Japonska směrem na jižní polokouli k dalšímu podniku PCWRC.

Hned od úvodních kilometrů rychlosních zkoušek začal urputný boj o vteřinky, kdy si žádný z jezdců nedali ani metr zadarmo. Stejně jako na předchozí soutěži se v cíli nejvíce radovali bratři Bebenkové, kteří tak dokázali po nepovedeném vstupu do sezóny vystoupat až na konečnou bronzovou příčku. Druhé místo ve Varšavě obsadil Maciej Lubiak, výkonově byl oproti svým soupeřům nejpomalejší, vyhl se však technickým problémům.

Třetí skončil letošní šampion Leszek Kuzaj, kterého nejdříve pozlobil motor jeho Imprezy STI, následně ještě stihl svůj vůz kosmeticky upravit po kontaktu se stromem. Až čtvrtý skončil po většinu soutěže nejrychlejší Michal Solowow, kterého však v závěru výrazně pozlobil zadní diferenciál jeho Lanceru Evo IX. Přesto i toto umístění stačilo na celkové stříbro.

Příliš se nedařilo ani bývalému polskému mistrovi Tomaszi Czopikovi, za poklesem na šestou příčku stojí hlavně problémy s palivovým čerpadlem. Ještě hůře dopadl Tomasz Kuchar, kterého zradilo turbodmychadlo jeho Imprezy, které znamenalo obrovskou ztrátu. Jeden z nejrychlejších mužů celého seriálu trpěl obrovskou nespolehlivostí techniky a díky tomu skončil v celkové klasifikaci až čtvrtý.

Velmi napínavý souboj o prvenství mezi dvoukolkami sváděli Michal Kościuszko se Suzuki Swift S1600 a Piotr Adamus s Peugeotem 206 S1600. Po extrémně vyrovnaném průběhu soutěže i napínavém rozuzlení na poslední rychlostní zkoušce byl nakonec šťastnější Piotr Adamus, i to však stačilo pravidelnému účastníkovi JWRC Kościuszkovi k zisku titulu S1600.

Veškeré informace k Rajdu Warszawski naleznete ZDE

-plu-; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist