www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR 06 - Labská Trotina Rallye

Předposlední závod Matador Cupu vyhrál Barvík

19. října 2006 • 08:50

Předposlední dějství premiérového ročníku seriálu Matador Cupu vypsaného pro produkční vozy obouvající závodní pneumatiky Matador při vybraných automobilových soutěží v rámci Mistrovství České republiky ve sprintrally se odehrálo ve východních Čechách. Ani tentokrát nebyla nouze o zajímavé momenty a o konečném pořadí seriálu se rozhodne až v závěrečné soutěži na Vsetínsku první listopadovou sobotu.

Do Labská Trotina Rally Hradec Králové odstartovalo šest posádek přihlášených do Matador Cupu. Soutěž byla odstartována v pátek odpoledne na Žambereckém náměstí, odkud se posádky přemístily na zahajovací prolog do Hradce Králové. Na Všesportovním stadionu předváděli soutěžící již za tmy své umění za velkého diváckého zájmu. S nástrahami tratě si nejlépe ze všech přihlášených poradila posádka Jiří Volf a Petr Novák. Tato posádka vyrazila na rychlostní zkoušky s poslední evolucí produkčního vozu Mitsubishi a Jiří Volf pochopitelně patřil mezi nejvážnější kandidáty na vítězství v tomto klání Matador Cupu.

V sobotu ráno všechny posádky velmi zvažovaly, do jakých pneumatik obout svůj soutěžní vůz. Ačkoliv předpověď zaručovala krásný slunný den, chladné ráno s mlhami volbu pneumatik velmi komplikovalo. Dalo se předpokládat, že na mnoha úsecích rychlostních zkoušek bude po ranní mlze mokro a kluzko. Nakonec všechny posádky zvolily pneumatiky Matador SM-20 určené pro suchý asfalt a jednotlivé volby se lišily pouze v tvrdosti směsi.

Do první sobotní rychlostní zkoušky odstartovala nejlépe posádka Vladimír Barvík-Petra Mynářová, která úvodní rychlostní test vyhrála i v celkovém hodnocení. Tato posádka absolvovala Labskou Trotina Rally Hradec Králové s vozem Mitsubishi Lancer Evo 8 zapůjčeným od Václava Arazima. Velmi milým překvapením byly vyrovnané výkony posádky Jaroslav Orsák - Roman Pešek. Jaroslav Orsák vybojoval v podhůří Orlických hor body za velmi pěkné druhé místo v Matador Cupu. Jan Jelínek a Miroslav Kotěna do soutěže nastoupili s Mitsubishi Evo 7 po Miroslavu Jandíkovi a na trati zajížděli kvalitní časy, které jim nakonec přinesli třetí pozici v Matador Cupu. Škoda defektu v poslední rychlostní zkoušce, neboť nakonec výsledný čas nestačil na Pantálka. Vítězem Matador Cupu při Labské Trotina Rally Hradec Králové se stala posádka Vladimír Barvík s Petrou Mynářovou.

Toto vítězství velmi výrazně přiblížilo Vladimíra Barvíka k celkovému vítězství v seriálu Matador Cup 2006. Bohužel Vladimíru Barvíkovi soutěž usnadnily problémy posádky Jiří Volf - Petr Novák a velmi očekávaný souboj byl nakonec rozhodnut příliš brzy. Jiří Volf ve třetí rychlostní zkoušce chyboval a dostal se mimo trať. Posádka pokračovala v soutěži, ale stisknutá hadice intercooleru způsobila, že motor Lanceru velmi výrazně ztratil výkon. Časová ztráta čtyř minut ve třetí a čtvrté rychlostní zkoušce znamenala definitivní konec nadějí Jiřího Volfa na odpovídající výsledek.

Labská Trotina Rally Hradec Králové důkladně prověřila nejen posádky, ale i pneumatiky Matador, které v konkurenčním boji obstáli opět na výbornou. Důkazem je umístění čtyř posádek Matador Cupu mezi prvními osmi v absolutním pořadí Labské Rally.

O celkovém umístění v seriálu Matador Cup 2006 se rozhodne 4.listopadu ve Vsetíně při Würth Rally Vsetín.

Průběžné pořadí v Matador Cupu:

1. Vladimír Barvík 75 bodů

2. Jan Jelínek 63

3. Pavel Dohnal 61

4. Lumír Firla 41

5. Jiří Volf 36

6. Pavel Červenka 35

7. Jaroslav Orsák 22

8. Jaromír Tomaštík 16

Martin Bobek
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist