www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - Lausitz-Rallye

Alex Bengué pojede Lausitz Rallye

19. října 2006 • 12:00

Již zítra odstartuje v okolí města Weißwasser závěrečný díl jednoho z německých šampionátů, Deutsche Rallye Serie. A jak naznačuje bohatá, stopětičlenná startovní listina, mají se dolnorakouští příznivci automobilových soutěží nač těšit.

Pořadatelé připravili pro posádky třináct povětšinou šotolinových rychlostních zkoušek o celkové délce 130 kilometrů. A právě šotolina a bohatá finanční podpora od pořadatelů přiláká na start zajímavé startovní pole.

Se startovním číslem jedna se představí vedoucí muž Deutsche Rallye Serie Matthias Kahle se Škodou Fabií WRC. Hodně mu však bude chtít znepříjemnit situaci hlavně švédská legenda Mats Jonsson, který vyměnil obstarožního Forda Escorta WRC za modernější Focus WRC 04. S Toyotou Corolla WRC se představí další pravidelný účastník DRR Kristian Poulsen, se Subaru Impreza WRC přijedou Nor Mads Ostberg a Holanďan Fritz van Eerd, s Octavií WRC pojede Sandro Wallenwein.

Tahákem pro diváky budou i jezdci s vozy mimo specifikaci WRC. Mezi ně lze zařadit hlavně Alexandre Benguého, který se představí s devátou evolucí Lanceru. Divácky přitažliví budou i Fin Saku Vierimaa, Rakušan Ruben Zeltner či Němec Hermann Gassner. Na startu by se měli objevit i dva čeští jezdci Jiří Tošovský a Jaroslav Mikulenka.

Veškeré informace k Lausitz Rallye najdete zde.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist