www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - Lausitz-Rallye

Veterán Jönsson vyhrál Lausitz Rallye

23. října 2006 • 02:00

Legendární švédský jezdec Mats Jönsson dokázal zvítězit s Fordem Focus WRC na víkendové Lausitz Rallye, posledním podniku Deutsche Rallye Series. Na stupně vítězů jej doprovodili další seveřané Mads Østberg a Kristian Poulsen.

Za měsíc devětačtyřicetiletý Jönsson proslul počátkem devadesátých let za volantem Toyoty Celica, kdy dokázal na své domácí Švédské rally zatápět všem soupeřům. Naopak poslední Jönssonova léta jsou spojená s vozem Ford Escort WRC.

Na tradiční start v Lausitz Rallye přivezl novější model Fordu - Focus WRC 04 - a dokázal s ním zvítězit. Hodně mu k tomu dopomohl Nor Østberg. Nejdříve mělo jeho auto problémy s převodovkou, poté chyboval jeho spolujezdec Ole Unnerud a připsal si vinou špatně přečtených údajů v jízdním výkaze penalizaci 20 vteřin.

Na stupně vítězů je doprovodil v okolí Weißwasseru nejrychlejší pravidelný jezdec poháru Kristian Poulsen. Naopak se vůbec nedařilo již jistému vítězi Deutsche Rallye Series Matthiasi Kahlemu, který na jedné z rychlostních zkoušek dokonce urazil přední kolo. Dokázal se dobelhat do servisu, kde český tým Juka Motorsport jeho Fabii opravil. Časová ztráta však byla obrovská a ve finále to na lepší než osmé místo nestačilo.

Kdo naopak nezklamal, tak Alex Bengué. Po delší době usedl do produkčního vozu, ještě k tomu na šotolině. Přesto dokázal v rámci skupiny N zvítězit a porazit i místního matadora Hermanna Gassnera.

Veškeré informace k Lausitz Rallye najdete zde.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist