www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - Rally Košice

V Košicích vyhráli Grzyb a Cserhalmi, Grzyb mistrem

23. října 2006 • 03:00

Polský jezdec Grzegorz Grzyb se stal vítězem letošního poněkud rozháraného ročníku slovenského šampionátu. O zisku titulu mistra Slovenska se rozhodovalo až na závěrečném dvojpodniku v Košicích mezi Grzybem a domácím Jozefem Bérešem.

Před soutěží měl bodově navrch Béreš a přestože se v okolí Košic sešla na slovenské poměry kvalitní konkurence, stačilo mu dvakrát dojet a mohl slavit. Ďodi však doplatil na zkázu favoritů, která se udála během sobotní etapy. Na třetí rychlostní zkoušce ztratil více než minutu po defektu, na pátém testu jej definitivně zastavil alternátor.

Hned po RZ 1 musel odstoupit jeden z velkých favoritů Ferenc Kiss, když ho zklamalo turbo jeho obstarožní Imprezy WRC. Tibor Cserhalmi startující po delší době opět s Lancerem Evo IX si vybral kalich hořkosti na úvodním testu, kde o kámen poškodil brzdovou hadici. Následující časovku navíc nestíhal o plných 11 minut, takže musel hodně dohánět.

Po RZ 4 musel kvůli poškozenému ramenu odstoupit do té doby vedoucí Peter Gavlák, porucha motoru tamtéž zastavila i velice rychlého Andráse Hadika se Škodou Octavií Kit Car. Na stupně vítězů tedy v sobotu vystoupili Grzegorz Grzyb, Igor Drotár a Tibor Cserhalmi.

V neděli se začínalo nanovo, na startu se kromě Hadika neobjevil ani Emil Triner, kterého vyřadil nefunkční motor jeho Fabie Kit Car. Nejrychleji začal Maďar Kiss, v závěru však měl velké problémy a skončil až pátý. Vítězství si tentokráte připsal Tibor Cserhalmi před Peterem Gavlákem a Jozefem Bérešem. Čtvrté místo pak stačilo Gregorzi Grzybovi k zisku slovenského titulu.

Dosti chaotický přehled výsledků, jakožto i další informace o Rallye Košice, naleznete ZDE.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
23.10.2006 21:39
Pluto - moderátor
Grzyb pojede na Wurth Rally Vsetín.
toplist