www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 06 - Rallye d´Antibes

Peugeot 207 S2000 si odbyl premiéru

24. října 2006 • 03:00

Nový Peugeot 207 S2000 s Gillesem Panizzim si odbyl o uplynulém víkendu svou soutěžáckou premiéru. Byť se francouzský vůz potýkal technickými problémy, na všech rychlostních zkouškách bezpečně porazil veškerou evropskou konkurenci.

Po dlouhém období testů přišla ke slovu první ostřejší zkouška při závěrečném podniku letošního mistrovství Evropy. Vzhledem k absenci homologace se Gilles Panizzi představil s novým Peugeotem 207 S2000 v roli předjezdce.

„Jsem velice rád, že jsme s autem konečně mohli vyjet, jakýkoliv ostrý start vydá za víc, než jen obyčejné testování,“ prozradil Gilles Panizzi. Jeho vůz však v průběhu soutěže pronásledovaly problémy s elektronikou. „Je to pech. Při testech jsme najezdili mnohem více kilometrů bez problémů a tady, kde se chceme ukázat, začně auto zlobit,“ dodal Panizzi.

I přes tyto problémy však dokázal být Panizzi s novým Peugeotem na všech rychlostních zkouškách nejrychlejší. „Je to opravdu vynikající auto,“ stručně zhodnotil vůz Gilles Panizzi.

Vývoj však pokračuje dále, vůz se opět v roli předjezdce představí již za dva týdny na Rallye Condroz Huy, kdy do vozu usedne vítěz s Antibes Bryan Bouffier, který by měl v nadcházející sezóně startovat společně s Panizzim v kompletním seriálu International Rally Challenge.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
24.10.2006 08:54
Ricardo - moderátor
Hmm, to zní velice dobře. Uvidíme...
toplist