www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - Rallye du Condroz-Huy

Jaká bude budoucnost Francoise Duvala?

7. listopadu 2006 • 06:00

Francois Duval se před začátkem loňské sezóny stal druhým jezdcem Citroënu a předpovídala se mu velká budoucnost. Po rozpačitých výkonech a jezdeckých chybách však po sezóně u francouzské automobilky skončil a začalo živoření za volantem Škody Fabie WRC.

S českým vozem belgické stáje First Motorsport v letošní sezóně startoval na několika soutěžích mistrovství světa, s vyjímkou dílčích časů však žádnou pronikavou díru do světa neudělal. Prvním opravdu vydařeným výsledkem je až vítězství na víkendové Rallye du Condroz - Huy, kde porazil další skvělé belgické jezdce Bruna Thiryho a Pietera Tsjoena.

„Konečně nám vyšla soutěž podle představ, s autem jsme neměli žádné výraznější problémy. Od začátku jsem si hlídal Thiryho i Tsjoena a dařilo se mi je porážet. Oba měli v průběhu soutěže problémy, takže jsme si vybojovali slušný náskok a mohli tak dělat show pro diváky,“ zářil spokojený Francois Duval.

„Jsem rád, že jsem dosáhl svého prvního velkého vítězství v Belgii, navíc před vlastními rodiči. Jsem hodně šťastný. Teď už se začínáme připravovat na Wales Rally GB, což by měl být náš letošní poslední start,“ řekl Francois Duval, který neopomněl poděkovat týmu i partnerům: „Chtěl bych poděkovat svému jezdci, týmu i Škodě Belgium za pomoc při realizaci našeho projektu. Jinak bychom to nezvládli.“

Co se budoucnosti týče, nemá Francois Duval zatím jasno. „Ohledně příští sezóny se stále objevuje několik možných variant, mezi kterými se rozhodujeme. Můžeme zůstat v mistrovství světa jako M2 tým, jednou z variant je také start s vozem S2000 v seriálu IRC. Nejbližší týdny ukáží více,“ naznačil o své budoucnosti Francois Duval.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
07.11.2006 10:40
Mara
Koketuje s VW. To by byla pěkná dvojka - Loix a Duval.
07.11.2006 10:29
jirkaps
Já bych radši to IRC. To by byl na Barumce.
07.11.2006 10:04
ajaj
Wilson ho měl rád, ale radši měl peníze a ty nechtěl Františkovi zaplatit, tak šel Fanda k Frantíkům.
07.11.2006 09:45
Cito
Osobně bych jej rád viděl v nějakém továrním týmu. Myslím, že je to dobrý jezdec. Udělal ale jednu velkou chybu, když odešel od Fordu k Citroënu. Ve Fordu by totiž byl dodneška a měl by tam silnou pozici. Wilson jej měl rád....
toplist