www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - 3 Städte Rallye

Zašlá sláva 3-Städte Rallye

7. listopadu 2006 • 01:00

Německá 3-Städte Rallye patřila k vrcholům německého šampionátu, jezdívaly na ni početné zástupy kvalitních zahraničních posádek, jeden čas byla dokonce součástí českého mistrovství. Současná rallye tří měst je však již jen stínem grandiózní soutěže.

Letošní ročník se jel v okolí Kirchhamu o uplynulém víkendu. Pořadatelé připravili třináct asfaltových rychlostních zkoušek o celkové délce 140 kilometrů. Na startu se sešlo kvalitativně žalostné startovní pole, závod byl totiž zařazen pouze do Mitropa Cupu a obou bavorských šampionátů (severo i jiho).

Kromě tradičních účastníků Mitropa Cupu, kde tentorkáte chyběl Jiří Tošovský (bojující ve Vsetíně o titul v PČR) se na startu objevily víceméně Německé posádky startující na vozech s prošlou homologací a velmi početná ekipa Italů.

Na startu tak kromě Hermanna Gassnera, Gerwalda Grössinga, Aarona Burkarta a Thomase Wallenweina stáli také Rino Muradore, Peter Hinderer, Paolo Pasutti či Andreas Wetzelsperger (toto jméno jistě pamětníkům připomene jediného zahraničního vítěze Rally Valašská Zima).

Od úvodní rychlostní zkoušky kraloval Hermann Gassner s Mitsubishi Lancer Evo IX. Bezpečně vyhrál všechny testy kromě jediného. Na osmičce ztratil téměř tři minuty a bylo po nadějích na vítězství. Ani mohutný finiš v závěrečných rychlostních zkouškách nestačil a premiérové vítězství ve své kariéře vybojoval rakouská pilot Gerwald Grössing s Mitsubishi Lancer Evo VII.

Na stupně vítězů je doprovodil Ital Alberto Turolo s dalším Lancerem Evo VII, čtvrtý skončil Jürgen Geist s BMW M3 a pětici uzavřel Ludwig Holnbyrger s dalším Lancerem. Za zmínku stojí také start Thomase Wallenweina se Škodou Octavií WRC, který se ještě před svým odstoupením pohyboval na ostudných pozicích za první desítkou. Pravidelný účastník JWRC Aaron Burkart se držel na čtvrté příčce těsně za prvními čtyřkolkami, v závěru jej však zradil motor jeho C2 S1600.

Veškeré informace k 3 Städte Rallye naleznete ZDE.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist