www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - Race of Champions

ROC 2006 - přípravy začínají

7. listopadu 2006 • 10:55

V letošním roce čeká na účastníky závodu Race of Champions (16. prosince)nová trať, na které by se mělo dosahovat vyšší průměrné rychlosti a také jezdci stráví na trati více času. Jelikož se okruh v Paříži na Stade de France osvědčil, pojede se tam také letos, pouze design 1.2 kilometru dlouhého okruhu bude změněn.

Organizátoři věří, že se to bude líbit nejen samotným jezdcům, ale především divákům. „Můžeme si dovolit drobné změny, jelikož máme s pořádáním ROC na stadionu v Paříži dvouleté zkušenosti,“ řekl na úvod president IMP Fredrik Johnsson.

„Tentokráte jsme se snažili, abychom využili celou plochu stadiónu. Změnili jsme také pozici přemostění. Osobně si myslím, že letos to bude ještě lepší podívaná, než tomu bylo v minulosti.“

Spoluorganizátorka Michéle Mouton doplnila: „Celkově nám bude stadión k dispozici deset dnů. Za tu dobu musíme okruh připravit a poté dát zase vše do původního stavu. Měli jsme zde architekta, který vše proměřil a mělo by to vyjít.“

„Pouhých šest dní poté, co se bude hrát na stadionu rugbyový zápas Argentiny, už se zde budou prohánět různé speciály. Povrch bude asfaltový, ale jelikož bude vše nové, jistě to budou hodně klouzat, což se divákům líbí,“ doplnila na závěr Mouton.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist