www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - Ireland Rally

Chris Atkinson potřebuje zkušenosti na asfaltu

1. února 2006 • 09:00

Australský pilot Chris Atkinson, který také v letošním roce hájí barvy továrního týmu 555 Subaru WRT, absolvuje Rally Ireland, která je kandidátskou soutěží seriálu mistrovství světa pro rok 2007.

Nepojede však ve speciálu WRC, ale usedne do Imprezy skupiny N. Dvoudenní podnik začíná 10. března. Oficiální start proběhne ve městě Sligo.

„Bude to pro mě neznámé území i rally, ale slyšel jsem, že tam bývá velká legrace,“ řekl Australan. „Ještě nikdy v minulosti jsem nebyl v Irsku, ale z doslechu vím, že je tam rally velmi populární.“

„Také tam budu mít řadu místních soupeřů, což nebude jednoduché. Jsem ale rád, že mohu najet další kilometry na asfaltovém povrchu. Každý navíc je dobrý. Už se opravdu těším,“ dodal Atkinson.

Asfaltová Irská rally nabízí 268 ostrých kilometrů rychlostních zkoušek, které vedou provinciemi Donegal, Fermanagh, Leitrim, Sligo a Tyrone. Soutěž se pojede dle pravidel a standardů platných pro mistrovství světa. Na vše budou dohlížet delegáti přímo z FIA.

Ředitel továrního týmu 555 Subaru WRT David Lapworth doplnil: „Pro Chrise je v letošním roce důležité získat další zkušenosti na asfaltu. Rychlostní zkoušky v Irsku jsou pro něj skvělé. Je zvyklý na pěkné počasí z Austrálie a na mokrém asfaltu toho příliš nenajel. A to by mohl být pro něj v Irsku menší problém.“

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist