www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - Rallye du Condroz-Huy

Porovnání vozu S2000 a skupiny N4

14. listopadu 2006 • 04:00

Na belgické Rallye du Condroz - Huy přišlo první skutečné asfaltové srovnání dvou vozů specifikace S2000 a také vozů třídy N4. Jak si vedlo Polo S2000 a 207 S2000 ve srovnání s Lancery Evo IX a Imprezou STI?

Lépe se dařilo Freddy Loixovi, který měl možnost těžit ze znalostí místních tratí a na dosahovaných časech to bylo vidět. Naopak Bryan Bouffier střídal dobré chvilky s horšími, jeho výkony byly jako na houpačce a vyvrcholily havárií na RZ 10.

Proti nim stálo v pomyslném souboji několik speciálů WRC, které jsou samozřejmě výkonově někde jinde. Mnohem zajímavější je srovnání s jezdci na Mitsubishi Lancer Evo IX. Pro srovnání jsme vybrali dva členy nejužší belgické špičky Larryho Colse a Boba Colsoula. Nutno poznamenat, že stejně jako Freddy Loix, tak i oba belgičané na produkčních vozech těžili z velké známosti místních tratí.

Oba vozy S2000 doposud nebyly homologované, VW Polo S2000 si navíc odbyl svou asfaltovou premiéru, když vůz dorazil do Evropy pouhé tři týdny před soutěží. Rozhodně však ani jeden z nich nedosáhl tak pronikavých rozdílů, jak se dařilo Fiatům Punto S2000 v průběhu letošní sezóny v mistrovství Evropy i italském šampionátu.

I proto se mezinárodní automobilová federace FIA rozhodla na svém zasedání 18. října utvořit speciální komisi, která má za úkol porovnávat výkonnost vozů Super 2000 a produkčních aut.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist