www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

RSS 06 - IQ Jänner Rallye

Josef Semerád v Rakousku ostudu neudělal

13. ledna 2006 • 16:30

Freistadt nás přivítal celý v bílém a tahle barva se nás držela jak celý trénink, tak i po celou dobu závodu. Musím se přiznat, že na sněhu jsme se ocitli mimo loňských Okříšků vlastně poprvé a úplně poprvé jsme pak závodili na těch správně úzkých a ohřebíkovaných kolech. Bylo to super.

Trénink se Subaru na širokých zimácích bez hřebů se neobešel bez několika výletů mimo vozovku (slovy pět) a dvakrát musel pomoci traktor. Autu se celkem nic nestalo, ale nás to dostatečně poučilo a vyléčilo ze zbytečného riskování. Na závod jsme se rozhodli pro variantu jízdy na jistotu. Toto naše předsevzetí jsme plnili a ztratili jsme jen ve třech zanedbatelných chybičkách při neodbočení (1x), nebo zastavení se v zatáčce napříč (2x). Mimo trať jsme se neporoučeli ani jednou - jak je to pořekadlo o cvičišti a bojišti pravdivé....

Do závodu se vstupovalo prologem, který není naší nejsilnější stránkou. Snad z nervů před startem jsem nepustil větrání a přední sklo se nám na dva kilometry úplně zamlžilo. Byla to docela honička, ale dopadlo to dobře a čas byl asi sedmý celkově. Snad jsme prolomili tu smůlu v prolozích z minulé sezóny.

V pátek se jelo dle dohody v pohodě, užívali jsme si bariéry ze sněhu a jeli po svém. Prostě jsme se ani nestarali o časy ostatních. Ty jsme viděli vždy v přeskupení a to nám stačilo. Bylo fajn, že jsme startovali těsně před Mírou Caisem. Kluci to brali stejně jako my a tak jsme měli príma kámoše v boji. Bohužel však asi tři kilometry před koncem RZ 8 nám zcela odumřelo turbo a my jsme se šedesátikilometrovou rychlostí doploužili do cíle. Naše zklamání by se dalo snad krájet. Říkali jsme si, že nám přece jen ten trpaslík zase vyrostl a loučili jsme se s tak pěknou soutěží. V servisu nám ale Milan Liška nabídl k zapůjčení jeho náhradní turbo (DÍKY MILANE) čímž jsme mohli ještě v noci zaparkovat opravenou sedmičku v UP a těšit se na ráno.

V sobotu (po obdržení 15 min. penalizace za nedokončené 3 rychl. zkoušky) bylo od začátku nové turbo znát. Zajížděli jsme celkem stabilně pěkné časy a hlavně jsme si zase užívali sněhu a klouzání. Nejvíce se nám líbila velmi náročná zkouška „Castrol Arena“ , která několikrát změnila chrakter a povrch. Na části, která se jela po širokém asfaltu jsme se pohybovali i rychlostí 187 km/h a říkali si, že jsme ve Švédsku. Myslím, že jsme byli jako malí kluci na písku....

No nic, závody dopadly dobře, nakonec máme body do MMČR i do Winter Cupu a těšíme se na Šumavu. Jen doufáme, že bude zase na sněhu.

Všem děkujeme za povzbuzování podél tratí i držení palců doma u netu. Všem také ještě jednou přejeme vše nej do Nového roku.

Pepa Semerád
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist