www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - Race of Champions

Sébastien Loeb na ROC chybět nebude

23. listopadu 2006 • 10:25

Organizátoři Race of Champions, který se koná 16. prosince na stadiónu v Paříži, oznámili, že Sébastien Loeb na tomto prestižním klání, kde jde především o pobavení diváků, chybět nebude. Od lékařů dostal na tuto akci zelenou.

Před domácími fanoušky tak bude mít znovu jedinečnou možnost oslavit svůj již třetí titul mistra světa v rally. Navíc bude obhajovat celkové vítězství v ROC z roku 2005.

Ve svém týmu Francie pak pojede s kolegou Sébastienem Bourdaisem, který je také trojnásobným šampiónem v ChampCar. Oba se chtějí společně pokusit vyhrát ROC Nations Cup (ROC titul mezi zeměmi).

Nebudou to však mít vůbec jednoduché, protože i ostatní státy pošlou na ROC jen ty nejlepší. Za Švédsko to budou Tom Kristensen a Mattias Ekström, Anglie (Jenson Button/Andy Priaulx), Finsko (Heikki Kovalainen/Marcus Grönholm), Francie 2 (Yvan Muller/Stéphane Peterhansel), Německo (Bernd Schneider/Armin Schwarz), Skotsko (David Coulthard/Colin McRae), Španělsko (Nani Roma/Dani Sordó) a USA (Jimmie Johnson/Travis Pastrana).

President IMP Fredrik Johnsson řekl: „Naším cílem je přilákat do Francie na ROC maximum špičkových jezdců. Utkají se v rovnocenných vozech a aspoň se tak ukáže, který z nich je nejrychlejší. Především nám jde ale o uspořádání zábavné akce, která v závěru roku pobaví nejen jezdce samotné, ale především přítomné diváky a fanoušky.“

V závodě pak jezdci usednou do vozů Citroën, Porsche 911 GT3, Renaultu Mégane a ROC Buggyn. Na okruhu se předvedou také speciály z dalších odvětví motoristického sportu. To však bude pouze jako show pro přítomné diváky. Chybět nebude monopost Formule 1 stáje Renault, vítězný vůz série WTCC BMW, Citroën C4 WRC a také Mitsubishi Pajero, které vyhrálo letošní Dakarskou rally.

Na závěr jen dodejme, že zatím není jasné, zda se Sébastien Loeb představí na Britské rally. Jelikož je ale již rozhodnuto o titulu nejen mezi jezdci, ale také mezi týmy, tak je jeho účast ve velké Británii velmi nepravděpodobná. Francouz tak bude mít alespoň dostatek času na to, aby se naprosto dokonale uzdravil.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist