www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - Race of Champions

Loeb prohrál ve finále s Ekströmem

17. prosince 2006 • 08:50

Mistr světa v rally Sébastien Loeb se vrátil za volant. Po zlomenině ruky se představil v exhibičním Závodu mistrů na Stade de France. „Tři měsíce jsem nezávodil, tak si ten návrat vychutnávám,“ řekl. V závodu prohrál jen se švédským pilotem Mattiasem Ekströmem.

Trojnásobný šampion v rally, jenž nezávodil od zářijové nehody na horském kole, se v Paříži dokázal potřetí za sebou probojovat až do finále, které vloni vyhrál a o rok dříve prohrál s Heikkim Kovalainenem. Toho napodobil Ekström, účastník seriálu cestovních vozů DTM, který ale rovněž koketuje s rally. „Je skvělé porazit nejlepšího jezdce světa,“ pýřil se Ekström.

Ve finálové sérii předčil Loeba v obou jízdách, v předchozích kolech vyřadil Kovalainena, pilota formule 1, a trojnásobného šampiona zámořského seriálu ChampCar Sebastiena Bourdaise.

Loeba finálová účast uspokojila a všechny ujistil, že už je po zranění v pořádku. „Cítím se dobře, žádný problém,“ řekl.

Exhibiční Race of Champions se koná pravidelně od roku 1988 a účastní se jej 16 jezdců z různých automobilových disciplín. Na zhruba kilometrové asfaltové trati ve tvaru osmičky s přemostěním se vždy dva závodníci utkávají o postup vyřazovacím způsobem.

Loeb připravil o naděje na úspěch rallyeového, ale i freestylového motokrosového jezdce Travise Pastranu z USA, v semifinále vyřadil britského rallyeového kolegu Colina McRae.

Mezi týmy triumfovalo Finsko, ve složení Marcus Grönholm - Heiki Kovalainen, kteří ve finále zdolali Travise Pastranu z USA.

Výsledky ROC jezdců

Výsledky týmů

ČTK
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist