www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. září 2024, Svátek má Kryštof, zítra Zita

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - I. Krkonošská Rally (volný)

1. Rally Krokonoše přivede rally do Trutnova

9. ledna 2007 • 09:15

Za necelé dva týdny odstartuje premiérový ročník Rally Krkonoše. Tento pořadatelsky zajímavý počin přivede divácky nejatraktivnější a nejsledovanější motoristickou disciplínu do Trutnova a jeho blízkého okolí.

První Rally Krkonoše se pojede systémem sprintrally a na startu se kromě současné techniky objeví také historická soutěžní vozidla a účastníci jízdy pravidelnosti.

„Naší hlavní myšlenkou bylo připravit zajímavý podnik pro jezdce a diváky. Nepůjde tu o žádné body, ale především o možnost vyzkoušet před sezónou techniku i svoje řidičské schopnosti na chemicky neošetřených tratích. Doufáme, že se příroda umoudří a soutěž opravdu povede na zasněžených cestách. V případě nepřízně počasí je připravena i náhradní varianta. Některé rychlostní zkoušky bychom museli zkrátit,“ vysvětluje tajemnice závodu Blanka Hlavatá a dodává: „S pořádáním automobilových soutěží máme letité zkušenosti, ale tady v Trutnově a v tomto zimním čase nás čeká velká premiéra. Z Rally Krkonoše chceme udělat tradici, aby i východočeští fanoušci rally měli svůj vlastní podnik.“

Pro účastníky 1. Rally Krkonoše je připraveno celkem osm rychlostních zkoušek na čtyřech náročných tratích. Fanoušci mohou průběh závodu sledovat z atraktivních diváckých zón, které jsou vybrány tak, aby byly snadno přístupné i pro velké množství diváků.

Představení posádek proběhne 19. ledna 2007 od 16:00 hodin na trutnovském náměstí. 1. Rally Krkonoše odstartuje v sobotu 20. ledna 2007 v 9:00 hodin před areálem objektu společnosti Autostyl.

Blanka Hlavatá
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist