www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Galway International Rally

Grönholm jede do Irska především pro zkušenosti

1. února 2007 • 11:45

Pilot továrního týmu BP Ford WRT Marcus Grönholm se představí o tomto víkendu na Galway International Rally, která je prvním podnikem irského asfaltového šampionátu. Fin si chce vyzkoušet jízdu po tamějším asfaltu, aby mohl být co nejlépe připravený na listopadovou Irskou rally.

„Vůbec neznám cesty v Irsku, tudíž si jedu především pro cenné poznatky,“ řekl na úvod Grönholm. „V seriálu mistrovství světa se letos pojedou tři nové soutěže. V Portugalsku jsem již startoval, v Norsku to bude podobné, jako ve Švédsku, ale v Irsku jsem ještě nikdy nejel.“

„Všichni mi říkali, že jsou tam cesty uskákané, kluzké a velmi úzké. Já to ale musím vidět na vlastní oči. Také proto jsem se s týmem Ford rozhodl, že se přihlásím na Galway International Rally. Podmínky v únoru budou podobné, jako v listopadu, tudíž to bude dobrá příprava,“ doplnil finský rychlík.

Podle Grönholma nebude důležitý ani tak výsledek, jako spíše informace o trati, které by mu měly pomoci při nastavení Focusu WRC 06 na Irskou rally.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist