www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Rajd Magurski

O víkendu zahajuje sezóna v Polsku

2. února 2007 • 02:00

O nadcházejícím víkendu začíná národní šampionát také u našich severních sousedů. Na startu Rajdu Magurski se sejde kompletní polská špička včetně dvojice speciálů kategorie S2000 s Czopikem a Lubiakem za volanty.

Celkem pětaosmdesát posádek je přihlášeno na úvodní podnik mistrovství Polska. Soutěž s centrem ve městě Gorlice má mít na programu dvanáct rychlostních zkoušek o celkové délce 159,03 km. Vzhledem k nepříliš příznivým povětrnostním podmínkám, které panují i v Polsku, však s největší pravděpodobností dozná časový harmonogram několika změn.

A jak vypadají zajímavosti v seznamu přihlášených? Určitě bude patřit k největším tahákům premiéra dvou vozů kategorie S2000. Maciej Lubiak se stal oficiálním jezdcem Fiat Castrol Rally Teamu a usedne společně se Sebastianem Rozwadowskim do Fiatu Punto S2000. Naopak s Volkswagenem Polo S2000 se představí Tomaszik Czopik a Glib Zagorii v barvách ukrajinské stáje ACE Racing.

Třetí vůz S2000 Michal Solowow zatím ještě nepředstaví. Tradičně početná bude kolonie jezdců s produkčními vozy v čele s úřadujícím šampionem Leszkem Kuzajem. S produkčním vozem osmé evoluce se představí i velké překvapení loňské Valašské Rally Bartlomiej Grzybek, naopak Grzegorz Gryb, který nemůže jet kvůli termínové kolizi na Šumavě, se představí pouze s Citroënem C2 S1600.

Veškeré informace o Rajdu Magurski ZDE.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist