www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Galway International Rally

Marcus Grönholm v Irsku nakonec přeci jen vyhrál

5. února 2007 • 10:30

Pilot továrního týmu BP Ford WRT Marcus Grönholm se o víkendu představil na Galway International Rally s vozem Ford Focus WRC 06. Na asfaltu v Irsku Fin startoval proto, aby získal nějaké poznatky o tamějších podmínkách a mohl tak v listopadu na Irské rally jet ve větší pohodě, než jeho soupeři.

Marcus Grönholm vyhrál prvních šest rychlostních zkoušek, ale jen těsně v závěsu za ním byl Eugene Donnely s vozem Subaru Impreza WRC. Ten se dostal na RZ 7 dokonce před něj, jelikož Grönholm udělal několik chyb a také měl defekt.

Donnely si držel vedoucí pozici až do předposlední rychlostní zkoušky, kde ale chyboval, vylétl mimo trať a musel odstoupit. I tak byl ale Marcus rychlostí domácích jezdců mile překvapen.

„Byla to velmi náročná rally, ale získal jsem hodně zkušeností a navíc jsem byl nucen jet stále naplno, protože Donnely na mě hodně tlačil. Bylo mi líto toho, že havaroval, protože jinak to mohl být krásný souboj až do konce,“ řekl uznale Grönholm.

Na druhém místě tak nakonec skončil Gareth MacHale, který se představil na domácí půdě poprvé ve Focusu WRC 06 a uspěl. Nebýt Marcuse Grönholma, slavil by vítězství právě on.

Třetí proťal cílovou fotobuňku Mark Higgins. „Měl jsem problémy s nastavením vozu, ale ke konci už to bylo lepší. Měl jsem v poslední RZ nízký tlak oleje, ale dojeli jsme. Už se moc těším na start ve Švédsku,“ prohlásil Higgins v cíli.

Konečné výsledky Galway International Rally:

1. Marcus Grönholm - Ford Focus WRC 06 1:57:14.4 hod.

2. Gareth Machale - Ford Focus WRC 06 + 2:52.0

3. Mark Higgins - Subaru Impreza WRC + 3:42.1

4. Eamonn Boland - Ford Focus WRC + 3:55.2

5. Kevin Lynch - Ford Focus WRC + 5:12.0

6. Stephen Murphy - Subaru Impreza WRC S11 + 5:23.4

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist