www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Rajd Magurski

V Polsku vyhrál Kuchar, Kuzaj až šestnáctý

7. února 2007 • 06:00

Za v rámci letošní zimy velice dobrých podmínek kralovali v okolí Gorlice při prvním podniku polského šampionátu Tomasz Kuchar s Jakubem Gerberem a Subaru Impreza STI. Největší favorit Leszek Kuzaj skončil až hluboko v poli poražených.

S velkým očekáváním se v Polsku představily první dva speciály kategorie S2000. A i zde se ukázalo, že vůz je určen pro dobré piloty a naučit se s ním správně zacházet není z nejjednodušších. Maciej Lubiak s Fiatem Punto S2000 skončil po nemastném neslaném výkonu na posledním místě v první desítce, Tomasz Czopik s Polem S2000 skončil sedmý. Na rozdíl od svého kolegy však byl schopen držet s největšími konkurenty krok a nebýt dvouminutového výletu mimo trať na RZ 7, skončil by těsně pod stupni vítězů.

Hned úvodní dvacetikilometrová zkouška rozdala karty. Nejrychleji začali Kuchar a překvapivě i ukrajinský host Vladimir Petrenko. Největší favorit Kuzaj ztratil přes dvacet sekund. Následující kratší zkoušky pak byly ve znamení jeho stahování. Petrenko se „vyřešil“ už na třetím testu výletem mimo trať, na pátém jej však stejným způsobem napodobil i Kuzaj a ztrail drahocenných dvanáct minut.

Ve vedení se tak držel Kuchar, v těsném závěsu se držel Dytko a do své chyby i Czopik. Kuchar si však vítězství dokázal pohlídat, byť měl v cíli náskok na druhého Pawla Dytka necelých osm vteřin. Na stupně vítězů je doprovodil Sebastian Frycz s dalším Subaru Impreza STI.

Veškeré informace o Rajdu Magurski ZDE.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist