www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - Portugal Rally

V Portugalsku pojedou hvězdy

16. února 2006 • 17:00

Podobně jako se Norská rally pokouší o vstup do mistrovství světa, také v Portugalsku jsou za vydatné pomoci vlády nakročeni do nejvyšších pater světových soutěží. A za úspěchem nejdou jen kvalitou pořadatelskou, ale také jezdeckou.

Rally of Portugal, která se pojede 16. - 18. března, bude mít opravdu hvězdné obsazení. Pořadatelé pro všechny své hvězdy připravili identické vozy Subaru Impreza STi ve skupině N. Mezi největší star soutěže bude určitě patřit loňský vítěz Daniel Carlsson ze Švédska, ještě vloni tovární jezdec týmu Peugeot Markko Märtin, bývalý jezdec Škody Motorsport Janne Tuohino, vycházející švédská hvězdička Patrik Flodin a Märtinův chráněnec Martin Rauam.

Na startu se představí ještě jeden Estonec, ten však již nebude pilotovat vůz skupiny N. Bude jím Urmo Aava, který se představí s továrně připraveným Suzuki Swiftem S1600.

Velkým tahákem pro fanoušky bude určitě předjezdec - bude jím totiž úřadující světový juniorský šampión Daniel Sordó, který svou nulu nalepí na dveře Citroënu Xsara WRC.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist