www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Coates Rally Queensland

Ford Fiesta S2000 ladí formu

27. února 2007 • 01:00

V Austrálii se v posledních dnech a týdnech schyluje k premiéře dalšího vozu vzkvétající kategorie Super 2000. Tamější Pirtek Rally Team by na konci března měl představit nový automobil Ford Fiesta S2000, se kterým by se rád zúčastnil australského mistrovství.

Již od úvodního podniku šampionátu NEC Australian Rally Championship, kterým bude od 31. března do 1. dubna Coates Rally Queensland, by se na každé rally měly pravidelně představovat minimálně čtyři speciály kategorie Super 2000. Kromě dvou v Jihoafrické republice postavených Coroll S2000 s Nealem Batesem a Simonem Evansem za volanty se budou australskou krajinou prohánět také nové Fiesty, do kterých budou usedat jezdci Michael Guest a Darren Windus.

„Během posledních tří měsíců nabraly práce na vývoji nového vozu ohromné tempo,“ popisuje dokončování Fiesty S2000 šéfinženýr Glenn Rees. „Ušili jsme si na sebe bič v podobě několika šibeničních termínů, nicméně zatím bez problémů stíháme. Spolupráce s externími dodavateli je také perfektní, takže předpokládáme, že premiéra nového vozu není ohrožena.“

Přestože se Ford Fiesta S2000 rodí na nejmenším z kontinentů, nejedná se o ryze australskou záležitost. Například motor je dílem britského M-Sportu, přípravce továrních Focusů WRC. Také převodovka je z Evropy – tento díl je kvůli předpisům FIA unifikován pro všechny vozy kategorie S2000 a jeho výrobcem je francouzský Sadev.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist