www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - 100 Acre Wood Rally

Subaru ovládlo severoamerický šampionát

1. března 2007 • 07:00

Od svého vstupu do rally byla motokrosová hvězda Travis Pastrana k nezastavení. Při druhém podniku letošního severoamerického se však musel tento jezdec sklonit před svým kolegou ze Subaru Rally Teamu USA Kenem Blockem.

Po úvodním sněhovém podniku, kterým byla lednová rally Sno*Drift, se účastníci severoamerického mistrovství dočkali šotolinové rally, která se i přes ryze zimní datum odehrála spíše v podzimní atmosféře. Jako favorité do 100 Acre Wood Rally, jak se soutěž jmenovala, nastupovali jezdci amerického týmu Subaru Travis Pastrana a Ken Block.

Už od počátku soutěže udával tempo Ken Block. Zajel nejrychlejší časy na shakedownu a v první etapě mu patřily čtyři z pěti vítězství v rychlostních zkouškách. Pastrana zvolil spíše opatrnější tempo a první etapu zakončil bezpečně na čtvrtém místě. Během druhého dne však dokázal i navzdory hustému dešti zrychlit a vyhoupnout se na konečnou stříbrnou pozici.

Světoznámý motokrosař nejprve přeskočil Ramanu Lagemanna a Andrewa Comrie-Picarda. A kdyby měla soutěž o jednu či dvě rychlostní zkoušky navíc, snad by se probojoval až na první pozici. Avšak za dané situace to stačilo jen na druhé místo jen těsné 7.2 sekundy za Kenem Blockem.

Americký šampionát pokračuje dubnovou Oregon Trail Rally. Ještě předtím však čeká tým Subaru USA důležitý podnik – Rally Mexico, která je zařazená do Mistrovství světa, totiž bude historicky první konfrontací Pastrany a Blocka s účastníky PC WRC.

[B]Výsledky 100 Acre Wood Rally 2007:

1. K. Block/A. Gelsomino - Subaru Impreza WRX 1:31:13.5

2. T. Pastrana/C. Edström - Subaru Impreza WRX + 7.2

3. A. Comrie-Picard/M. Goldfarb - Mitsubishi Lancer Evo IX + 26.0

4. L. O´Sullivan/S. Putnam - Subaru Impreza WRX + 38.2

5. T. Foust/C. Beavis - Subaru Impreza WRX + 2:25.3

6. M. Iorio/O. Holter - Subaru Impreza WRX + 5:05.2

7. J. Bottoms/C. Bosley - Subaru Impreza WRX + 7:47.4

8. O. Dimiters/A. Ockwell - Subaru Impreza WRX + 9:02.5

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist