www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. dubna 2024, Svátek má Valérie, zítra Rostislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME+IRC 07 - Rally Safari (IRC)

Betti "ukradl" Casierovi spolujezdce

5. března 2007 • 10:00

Luca Betti teprve minulý týden oznámil své plány pro letošní sezónu, kdy by se chtěl zúčastnit kompletního seriálu Intercontinental Rally Challenge. Ta začíná již koncem tohoto týdne na africkém kontinentu, kde se jede legendární Safari Rally.

Jak již bylo oznámeno minulý týden, pro první podnik využije služeb místní stáje Emosport patřící africkému šampionovi, Belgičanu Patricku Emontspoolovi. „V budoucnu bychom chtěli startovat s vozem s jedinou poháněnou nápravou. Jet s takovým vozem v Africe by však byl nesmysl, proto zahájíme sezónu se čtyřkolkou,“ vysvětlil fakt pronájmu vozu Luca Betti.

Na startu Safari Rally se představí za volantem špičkového Subaru Impreza STI N12. Velkým překvapením je však obsazení sedadla spolujezdce. Místo tradičních jmen Giovanni Agnese či Piercarlo Capolongo bude tentokráte na okně napsáno netradiční jméno. Navigátorem Bettiho bude čtyřiatřicetiletý Fréderic Miclotte, který je pro letošní sezónu domluvený s Berndem Casierem na pěti startech v IRC.

„Rozhodně nechci někomu přebírat spolujezdce. Startem v Africe si splním jeden ze svých klukovských snů, ale všechno tu pro mě bude nové. Abych mohl uspět, potřebuju dva základní klíče - kvalitní tým a spolujezdce. To první bezpochyby splňuje Emosport, to druhé jsem našel právě ve Frédericovi. Má dostatek zkušeností ze startů v Belgii i ve světě, je špičkový mechanik, takže může pomoci s případnou opravou auta na trati a je to Belgičan, takže si bude ideálně rozumnět s lidmi v týmu, kteři povětšinou pocházejí ze stejné země,“ vysvětlil aspekty výběru spolujezdce Luca Betti.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
05.03.2007 13:56
Mara
Betti by mohl být oživením v IRC.
toplist