www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - East Belgian Rally

Freddy Loix obsadil při premiéře druhé místo

6. března 2007 • 05:00

Freddy Loix obsadil při letošní premiéře belgického národního šampionátu za volantem Volkswagenu Polo S2000 velmi slušné druhé místo absolutně, když nestačil pouze na nejrychlejšího Larryho Colse s „áčkovým“ Mitsubishi Lancer Evo VIII.

Zahajovací podnik belgického mistrovství nabídl překvapivě nepříliš početné startovní pole, jehož kvalita také nepatřila k přehnaně zázračným. A to se ještě těsně před startem odhlásili Marc Duez (Subaru Impreza sk. A) a hlavně Xavier Bouche, který měl startovat se Škodou Octavií WRC.

Od úvodních rychlostních zkoušek všem Larry Cols ujížděl a nenechával nikoho na pochybách, že s #8222;áčkovým“ Lancerem na něj nikdo nemá konkurenci. Podobně bezpečně se držel na druhé příčce Freddy Loix až do sedmé rychlostní zkoušky, na které vinou defektu ztratil více než čtyři minuty. Zbytek soutěže pak byl ve znamení stíhací jízdy, kdy se dokázal i díky šesti nejrychlejším časům probojovat zpět na stříbrnou pozici před Huberta Deferma se Subaru Impreza WRC.

Čtvrtý byl dlouhou dobu velmi dobře jedoucí Yannick Bodson s obstarožním Audi Coupe S2, z celkové klasifikace však musel zmizet kvůli překročení pantáctiminutového limitu v jedné z časových kontrol. Na bramborovou pozici tak poskočil Chris Van Woensel s majestátným Nissanem 350Z, který má údajně až třistapadesát koní.

Zajímavostí je také Serge Meurens, který i přes minutovou ztrátu po jednom výletu do pole, ze kterého mu museli pomoci zpět na trať diváci, dokázal vyhrát skupinu N se stoosmdesátikoňovým Renaultem Clio Sport připraveným belgickou stájí JS Autosport.

Výsledky Rallye Ardenne Bleue 2007:

1. L.Cols-R.Dejalle (Mitsubishi Lancer Evo VIII) 2:30:13.9

2. F.Loix-R.Buysmans (Volkswagen Polo S2000-R) +4:04.1

3. H.Deferm-W.Klein (Subaru Impreza WRC) +5:09.0

4. Ch.van Woensel-R.Snaet (Nissan 350Z) +11:36.1

5. S.Meurens-B.Koen (Renault Clio Sport) +14:46.3 (N)

6. B.Grooten-J.Monjoie (Mitsubishi Lancer Evo VII) (N)

7. C.Burton-M.Louette (Citroën C2 R2) +15:47.9

8. S.Lhonnay-T.Denis (Citroën C2) +15:48.8

9. G.Schammel-R.Jamoul (Citroën C2 R2) +16:20.1

10. D.Cols-D.Jacob (Mitsubishi Lancer Evo IX) +17:26.6 (N)

Veškeré informace k East Belgian Rally

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist