www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 23. dubna 2024, Svátek má Vojtěch, zítra Jiří

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME+IRC 07 - Rally Safari (IRC)

Safari: Superspeciálku vyhrál Miyoshi

10. března 2007 • 01:40

Japonský jezdec Hideaki Miyoshi s Mitsubishi Lancer Evo IX zvítězil v zahajovací superspeciální rychlostní zkoušce prvního podniku letošního seriálu Intercontinental Rally Challenge, africké Safari Rally, která se jede o víkendu v Keni.

Na kraťoučké asfaltové rychlostní zkoušce, která byla jakýmsi prequelem letošní africké soutěže a jela se na cestičkách Uhuru parku přímo v centru Nairobi, byl Japonec Miyoshi o vteřinu rychlejší, než Andrea Navarra s továrním Fiatem Grande Punto S2000.

„Na zkoušce byla fantastická atmosféra, spousta nadšených diváků jak na slavnostním startu, tak i na superspeciálce. Bylo to ale jen zahřívací kolo, ta správná soutěž začíná až zítra,“ řekl Miyashi, který má se soutěžemi na africkém kontinentu bohaté zkušenosti.

Velmi dobře začal Andrea Navarra, jak se však posléze přiznal, zajet nejrychlejší čas tentokrát nebylo jeho cílem. „Snažil jsem se auto posílat bokem, abych pobavil diváky, aby si měli co zapamatovat. Rozhodovat se bude na klasických zkouškách,“ dodal Andrea Navarra, který zajel o dvě vteřiny rychlejší čas než jeho týmový kolega Umberto Scandola.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist