www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME+IRC 07 - Rally Safari (IRC)

Safari po první etapě: Navarra v čele

10. března 2007 • 16:00

První etapu náročné africké soutěže, zařazené do seriálu Intercontinental Rally Challenge, vyhrál Ital Andrea Navarra s Fiatem Punto S2000, jeho týmový kolega Umberto Scandola musel odstoupit po poslední rychlostní zkoušce a do závěrečného servisu dnešního dne už nedojel.

Etapa začala včerejší asfaltovou superspeciálkou Uhuru Park, vedenou přímo ulicemi Nairobi. Stala se kořistí Japonce Miyoshiho na Mitsubishi Lancer Evo IX. „Všude byla spousta diváků, jak na startu, tak na první rychlostní zkoušce. Ale bylo to jen takové rozehřátí, skutečné závody přijdou až v sobotu,“ předpovídal Miyoshi. Druhý jen o vteřinu vzad skončil Navarra, který však podle svých slov nejel na čas, ale pro diváky, které bavil velkými smyky.

Druhá etapa etapa se nesla v útoku Navarry, který po šesti rychlostních zkouškách celou soutěž vede: „Čekal jsem, že to bude náročné, avšak realita byla ještě tvrdší, museli jsme jet hodně opatrně. Největší problém jsme objevili hned ráno – rychlostní zkoušky jsme totiž odtrénovali ve velkém off-roadu, ze kterého byl dobrý výhled. Jenže v Puntu sedíme mnohem níže, takže máme menší přehled o dírách a kamenech na trati.“

V Navarrově stínu se celou etapu držel druhý jezdec Fiatu Scandola, avšak po poslední zkoušce musel kvůli přehřátému motoru své Punto odstavit; Ital byl totiž prvním jezdcem na trati a chladič se mu ucpal pískem a trávou. Na druhou příčku se tak posouvá místní jezdec Sammy Alsam s Mitsubishi. Dalším, kdo neuvidí cíl letošní Safari, je jeden z domácích favoritů Lee Rose. Keňan sice dokončil první dnešní test v pátém nejlepším čase, avšak v časové kontrole mu zhasl motor jeho Lanceru a už se jej nepodařilo znovu nastartovat.

Bližší informace o průběhu rally bohužel zatím nejsou k dispozici. Na Rally Safari totiž není zřízen přenos výsledků na internet, takže se musí počkat na vydání těch oficiálních, které proběhne během dnešního večera.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
11.03.2007 10:54
Karbonyl - moderátor
Highlights po první etapě:

odkaz na www.eurosport.com
10.03.2007 20:49
Karbonyl - moderátor
Řekl bych, že s tímhle nemá Eusrosport příliš co do činění. Nicméně je fakt, že nejlepší vizitkou to též není.
10.03.2007 18:29
stop
Na Rally Safari totiž není zřízen přenos výsledků na internet- to je to svělé mediání pokrytí IRC od Eurosportu?
toplist