www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 23. dubna 2024, Svátek má Vojtěch, zítra Jiří

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME+IRC 07 - Rally Safari (IRC)

Safari: Navarra je krůček od vítězství

11. března 2007 • 12:40

Ani defekt pneumatiky a poškozená převodovka nezabránila továrnímu jezdci Fiatu Andreovi Navarrovi k udržení vedoucí příčky na Safari Rally. Před závěrečným přejezdem do cíle v Nairobi už tak šestatřicetiletému Italovi chybí k vítězství jen pověstný krůček.

Ne vše však fungovalo bez problémů. Hned na první rychlostní zkoušce dnešního dne Navarra ztratil drahocenný čas, když na trati dojel civilní vůz. Na šestadvacetikilometrovém čtrnáctém testu pak krátce po startu prorazil pravou zadní pneumatiku a po jízdě na disku ztratil více než dvě minuty.

Největší nervy však Navarra zažil na předposledním testu, když poškodil převodovku. Nejdříve měl problémy zařadit některé rychlostní stupně, v závěru už mu zůstala zaseknutá čtyřka, na kterou musel odjet i závěrečnou zkoušku. Ta byla naštěstí pro něj relativně rychlá, takže neztratil příliš mnoho času. V závěrečném servisu pak mechanici převodovku vyměnili za rekordních čtrnáct minut a umožnili tak Navarrovi vydat se na závěrečný třicetikilometrový přejezd do cíle v Nairobi.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist