www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Start Autó Rallye Eger

Osm vozů WRC na startu v Egeru

13. března 2007 • 00:05

Celkem osm vozů specifikace WRC se objeví na startu úvodního podniku maďarského šampionátu, který se pojede na přelomu března a dubna na tratích kolem Egeru. Kromě základních informací Start Autó Rallye si můžete stáhnout i internetovou verzi oficiálního programu soutěže.

Přestože Start Autó Rallye není v letošní sezóně zařazena do slovenského šampionátu, na startu uvidíme trojici pilotů od našich východních sousedů. Josef Béreš sen. se opět představí s hitorickým Opelem Ascona, Michal Riečica bude s Janem Škaloudem pokračovat ve svém „šotolinovém“ maďarském programu, Igor Vlasatý se premiérově představí za volantem Mitsubishi Lancer Evo IX.

Mnohem zajímavější však bude pohled na čelo soutěže. Balázs Benik opět pojede s Fordem Focus WRC, tentokráte však již bez české stáje JM Engineering. Také Tamás Túri opouští stáj Karla Trněného, vybral si jiného českého provozovatele Fabie WRC, tým JUKA Motorsport.

Třetí velký kandidát na titul posledních let, Janika Tóth, chybí. Pro letošní rok se jeho tým rozhodl nepokračovat s vozem specifikace WRC. Janika by se měl na vybraných podnicích domácího mistrovství a možná i IRC představit za volantem Peugeotu 207 S2000.

S jakým vozem se představí Csaba Spitzmüller je zatím otázkou. Naopak zklamáním je start Roberta Bútora jen se starším Ignisem S1600 oproti původně plánovanému Swiftu S1600, naopak Zsolt Kakuszi přezbrojil po vzoru Jozefa Béreše na Renault Clio S1600.

Veškeré informace k Start Autó Rallye včetně oficiálního programu.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
13.03.2007 08:45
dick
Spitzmüller by měl jet s fábií WRC
13.03.2007 07:13
Runy
V Maďarsku to jde,tam nikomu do řiti nelezou že pánové z FASu..Hrom aby vas po poli honil hrobaři....
toplist