www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME+IRC 07 - Rally Safari (IRC)

Betti se v Africe moc nesvezl

16. března 2007 • 03:00

Luca Betti bude kromě Andrea Navarry jediným, kdo bude startovat na všech podnicích letošního IRC. Jako jeden z mála Evropanů se totiž vydal i do Afriky na Rally Safari, s vypůjčeným Subaru Impreza STI se však příliš nesvezl.

Italsko-belgická posádka totiž zvládla dokončit pouze první krátkou superspeciálku v Nairobi, hned na prvním sobotním testu totiž skončila. „Díky špatné interpretaci rozpisu se v rychlé zatáčce dostalo moje Subaru lehce z ideální stopy, zakopli jsme o kořen nějakého stromu, což nás katapultovalo do vzduchu a letěli jsme jako vystřelení prakem po trajektorii ven,“ popsal pilot incident, po kterém nebylo jeho Subaru schopné pokračovat.

„Udělali jsme maximum pro dobrý výsledek, ale nepodařilo se. Podařilo se nám chytit dobrý rytmus, ale díky drobné chybě jsme se dostali jen pár centimetrů ze stopy a už to bylo. Přijeli jsme do Afriky nasbírat zkušenosti, ale podařilo se nám to prakticky jen při tréninku,“ prozradil jeho zaskakující spolujezdec Freddy Miclotte.

Aby si zlepšil náladu, vydal se po návratu z afrického kontinentu do firmy Bongioanni Caldaie. Právě tato společnost vyrábějící kotle, která leží pouhé čtyři kilometry od Bettiho rodného města Cuneo, bude jedním z jeho hlavních sponzorů pro nadcházející sezónu.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist