www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Coates Rally Queensland

Premiéra Fiesty S2000 se blíží

22. března 2007 • 03:00

Australský Pirtek Rally Team úspěšně táhne do finále projekt Fordu Fiesta S2000. Dva nové vozy tohoto typu by se měly poprvé „naostro“ představit veřejnosti při australské Coates Rally Queensland, která se pojede příští víkend. Se čtverkou na dveřích do soutěže vyrazí dvojice Michael Guest-Mark Stachy, pětku dostane duo Darren Windus-Jon Mortimer. Mezi největší konkurenty budou patřit například Simon Evans s Toyotou Corolla skupiny N, Dean Herridge se Subaru, Neal Bates s druhou Corollou (taktéž nový speciál kategorie S2000), Will Orders či Eliego Evans s dalšími Imprezami. Přijato je celkem 45 posádek.

„To, co se podařilo během pouhých osmnácti týdnů, je prostě senzační,“ říká Darren Windus. „Hlavní inženýr Glenn Rees a jeho tým pracovali na nových vozech dnem i nocí v základně v Melbourne. Celý projekt je však mezinárodní záležitostí; uznání si zaslouží manažer Gavin Selth, který má na starost kooperaci s britským M-Sportem, ze které vzešlo i navázáni spolupráce s naším novým dodavatelem pneumatik, společností Michelin. Z Francie pochází i převodovka Sadev.“

Karoserie i motor už jsou hotovy, vůz dostane design podobný tomu, který vloni vozil „enkový“ Focus Michaela Guesta. V současné době se do vozu montují elektrické rozvody. „Podle mě to bude jeden z nejlepších závodních vozů, jak kdy vznikl,“ uvažuje odhodlaně technický šéf Pirteku Paul Cane, mimochodem dřívější hlavní mechanik tragicky zesnulého Possuma Bourneho.

Pokud vše půjde hladce, absolvuje tým před startem do Coates Rally Queensland několik jízdních testů. Doufejme, že se nový přírůstek do vzkvétající kategorie Super 2000 předvede v dobrém světle.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist