www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 30. dubna 2024, Svátek má Blahoslav, zítra Svátek práce

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Rally San Marino

Renato Travaglia pojede v San Marinu

28. března 2007 • 04:00

Dvaačtyřicetiletý rodák z Cavedine a dvojnásobný mistr Evropy Renato Travaglia stále nemá pro letošní sezónu jasný program, o nadcházejícím víkendu se však objeví na druhém podniku italského šampionátu, Rally San Marino.

Neznamená to však, že by se něco změnilo na jeho plánech ohledně italského mistrovství. „Je to tak, do mistrovství Itálie jsme se nezaregistrovali, v San Marinu pojedu pouze na absolutní klasifikaci, případně na body do šotolinového mistrovství nebo hodnocení značek,“ prozradil Renato Travaglia.

A proč se tedy do San Marina vydává? „Dostal jsem velice zajímavou nabídku od nasbíraných římské stáje Rally Project a rozhodl jsem se ji využít. Přeci jen, už šest měsíců jsem neseděl v závodním autě a je potřeba se rozjet. Pojedu s Mitsubishi Lancer Evo IX, takže doufám, že dokážu využít svých zkušeností nasbíraných s tímto vozem v loňském roce,“ řekl Travaglia.

Šotolinová Rally San Marino nabídne velice zajímavou podívanou. Na svém neoblíbeném povrchu se zde představí Giandomenico Basso s Fiatem Punto S2000, stejný vůz pak osedlá i Giuseppe Grossi, Luca Rossetti pak usedne do Peugeotu 207 S2000.

Překvapení z Rally Del Ciocco, Alessandro Perico, se přidá k početnému zástupu kvalitních jezdců jako Andre Aghini, Luca Cantamessa, Piero Longhi, Andrea Dallavilla či Paolo Andreucci s produkčními vozy.

Sanmarinskou soutěž využijí i některé zahraniční posádky k testování na šotolině. Objeví se tak Řekové Aris Vovos a Ióannis Papadimitriou za volantem, Lanceru Evo IX, produkční vůz představí i Rus Aksakov či Brit Pawley. Na startu se objeví i dvě Polské posádky. Z Monte Carla známý Andrzej Mancin Pojede opět s Lancerem Evo IX, Radoslaw Typa pak premiérově vyzkouší Citroën C2 R2.

Veškeré informace k Rally San Marino naleznete ZDE.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
28.03.2007 11:08
John - moderátor
Opraveno :-)
28.03.2007 10:43
gannet
"dvojnásobný mistr světa" ??? a nestačilo by jen Evropy? :-)
28.03.2007 06:37
notorick
San Remo či San Marino?
toplist