www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. dubna 2024, Svátek má Vlastislav, zítra Robert

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - UAC Easter International Rally

Meeke opět usedne do Imprezy

29. března 2007 • 09:00

Jezdce Krise Meeka čeká druhý start s vozem kategorie WRC. Stejně jako při Wales Rally 2005 usedne do Subaru Impreza WRC. Vůz z dílen týmu McKinstry Motorsport pojede pod Meekovým vedením při Easter International Rally, druhém podniku irského asfaltového mistrovství, který se pojede 7. a 8. května.

Tradice této soutěže sahá do roku 1931, dlouhá léta byl květnový sváteční víkend spojován s Circuit of Ireland Rally. Avšak letos došlo ke změně názvu a jeden čas dokonce hrozilo, že se celá soutěž vůbec nebude konat. Z rally totiž vycouval hlavní sponzor Meteor Electrical, další ránou pro pořádající Ulster Automobile Club bylo i rozvázání spolupráce s organizátory ze společnosti Circuit of Ireland Ltd, která se zpočátku ještě částečně „stihla podílet“ na přípravě letošního ročníku. Nicméně UAC zmobilizoval všechny síly, zajistil z náhradních zdrojů původní rozpočet, změnil jméno soutěže na Easter International Rally a prohlásil, že letošní ročník tradiční soutěže již není ohrožen.

Na seznamu přihlášených je celkem šedesátka posádek. Loňský vítěz, Eugene Donnelly, pojede s Imprezou S12. Mark Higgins, mistr Velké Británie a nedávný vítěz klasifikace produkčních vozů při Mexické rally, sází na o něco starší model S11 v bárvách společnosti Pirelli. Kris Meeke, jehož vůz ponese pro změnu barvy Triton Showers, bude startovat za Focusem Eamonna Bolanda. Se startovním číslem 9 pojede norský talent Andreas Mikkelsen s dalším Fordem a svůj start bude brát zejména jako přípravu na listopadovou Rally Ireland. Prvním „ne-WRC“ vozem bude s osmnáctkou na dveřích produkční Impreza N12 Colma Murphyho.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist