www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 30. dubna 2024, Svátek má Blahoslav, zítra Svátek práce

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Rally San Marino

Subaru se v Itálii vzpamatovalo

5. dubna 2007 • 04:00

Druhý díl italského šampionátu se odehrával na šotolinových rychlostních zkouškách kolem ministátu San Marino a znamenal obrození jezdců s vozy Subaru, kteří při prvním podniku italského šampionátu v okolí Il Ciocca na své soupeře absolutně nestačili.

Původně pořadatelé připravili na účastníky třináct rychlostních zkoušek o délce 194 kilometrů, nakonec však soutěžící přišli o trojí průjezd desetikilometrovým testem Torrente Apsa, protože místní organizace antiglobalistů měla na stejný termín i místo naplánovanou protestní akci.

I tak ale na posádky čekaly samé náročné úseky. Od začátku začal nejlépe úřadující italský šampion a vítěz první soutěže Paolo Andreucci, žel jen do čtvrté rychlostní zkoušky, kde urazil pravé zadní kolo a musel odstoupit. Ještě hůře pak dopadl další špičkový jezdec Andrea Aghini, který musel odstoupit už na RZ 2 kvůli problémům s turbem jeho Imprezy STi.

Posléze se tak dostal do čela Piero Longhi s další Imprezou, který má šotolinový povrch v lásce a až do cíle soutěže nedal nikomu šanci. Naopak o druhou příčku sváděli napínavý souboj tovární jezdec Fiatu Giandomenico Basso a Renato Travaglia. Zatímco na neoblíbeném povrchu startujícímu úřadujícímu evropskému šampionovi Bassovi i přes nevhodné nastavení víc sedl začátek soutěže, Renato Travaglia ovládl s vypůjčeným Lancerem Evo IX od římské stáje Rally Project závěr soutěže.

Výsledný rozdíl byl v cíli soutěže příznivější pro Travagliu, ve skutečnosti ale o žádný souboj nešlo. Renato Travaglia totiž letos není registrován pro italský šampionát, a tak se Basso spokojil s jistotou bodů za druhé místo a na dvojnásobného mistra Evropy Travagliu neútočil. Dvaačtyřicetiletý rodák z Cavedine pak byl také spokojený, protože Rally San Marino využil jako rozjetí před letošní sezónou, kterou zatím obestírá závoj tajemna. Jeho přesný program v rámci IRC by však měl být poodhalen v nejbližších dnech.

Čtvrtý skončil Matteo Gamba s dalším továrním Lancerem Evo IX italského Ralliartu, první pětku pak završil Luca Rossetti, jehož výkon za volantem Peugeotu 207 S2000 byl tentokráte spíše zklamáním. S druhým vozem stejné značky se měl představit objev z Del Ciocca Alessandro Perico, vůz však i nadále nebyl k dispozici a jezdec tak musel využít služeb půjčeného Lanceru Evo IX, se kterým skončil na konci první desítky. Tu pak úplně uzavíral českým fanouškům dobře známý Emanuele Dati.

Další soutěží italského šampionátu bude za dva týdny Rally Mille Miglia, který bude zároveň prvním podnikem letošního mistrovství Evropy.

Konečné výsledky Rally San Marino:

1. Piero Longhi-Maurizio Imerito (I) Subaru Impreza STI N12 2:07:51.2

2. Renato Travaglia-Lorenzo Granai (I) Mitsubishi Lancer Evo IX +32:5

3. Giandomenico Basso-Mitia Dotta (I) Fiat Punto Abarth S2000 +33:5

4. Matteo Gamba-Giancarla Guzzi (I) Mitsubishi Lancer Evo IX +52.5

5. Luca Rossetti-Matteo Chiarcossi (I) Peugeot 207 S2000 +1:10.8

6. Andrea Dallavilla-Tommaso Rocco (I) Mitsubishi Lancer Evo IX +1:16.1

7. Luca Cantamessa-Piercarlo Capolongo (I) Mitsubishi Lancer Evo IX +1:31.1

8. Andrea Perego-Daniele De Luis (I) Mitsubishi Lancer Evo IX +1:58.7

9. Alessandro Perico-Fabrizio Carrara (I) Mitsubishi Lancer Evo IX +2:05.7

10. Emanuele Dati-Alessandro Giusti (I) Subaru Impreza STI N12 +3:10.7

Veškeré informace k Rally San Marino naleznete ZDE.

Video z Rally San Marino naleznete ZDE a ZDE.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist