www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 06 - Mogul Šumava Rallye Klatovy

Mundl tentokrát opět jako jezdec

14. února 2006 • 05:00

Ve velmi schizofrenní pozici letos stojí legendární rakouský jezdec Raimund Baumschlager. Před začátkem sezóny se stal managerem týmu Red Bull Škoda pro soutěže mistrovství světa, zároveň však hodlá za svůj vlastní tým BRR obhajovat svůj loňský titul v národním rakouském šampionátu.

Rakouský šampionát zahájil o prvním lednovém víkendu IQ Jänner Rallye a Baumschlager si v ní vedl nadmíru suverénně a zaslouženě zvítězil, čímž si připsal nejvíce bodů nejen do rakouského šampionátu, ale také do Winter Cupu.

Druhým podnikem obou seriálů bude koncem tohoto týdne Moglu Šumava Rallye Klatovy a rakouský bard na ní samozřejmě nemůže chybět. Nebudou se rozdávat pouze body, ve hře je i finanční odměna, protože v rámci Winter Cupu bude rozdáno 65 000 Euro. „Přiznávám, že finanční prémie ze zimního poháru je pro mě velkou motivací. Pro každého soukromníka je podobná finanční injekce obrovskou pomocí při pokrývání nákladů na závodění,“ netajil se Baumschlager.

Konkurence však bude obrovská a její sílu uznává i Mundl: „Už v minulém roce jsme viděli, že Štěpán Vojtěch, Václav Pech či Vojtěch Štajf budou doma o třídu silnější než v Mühlviertelu. Jenom doufám, že bude hodně mokrý sníh, abychom měli hlavně proti WRCčku Vojtěcha šanci.“ „Naším cílem je vždy vítězství. Na Šumavě pojedu úplně poprvé, pomáhám si ale loňským rozpisem Thomase Zeltnera. Pokud bude sníh a led, máme obrovskou šanci na úspěch,“ prozradil Baumschlagerův spolujezdec Bernhard Ettel.

Velký favorit Baumschlager i jeho týmový kolega Toto Wolff vyráží do Klatov až ve středu, kdy zahájí své seznamovací jízdy s tratí letošního ročníku klatovské soutěže. Samotný závod začíná dvě hodiny po pátečním poledni.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist