www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Coates Rally Queensland

Hvězdný debut pro Molly Taylorovou

12. dubna 2007 • 01:00

Při svém prvním startu v NEC Australian Rally Championship si osmnáctiletá Molly Taylor nepočínala vůbec špatně. Za pomoci spolujezdce Dala Moscatta, mistra Austrálie roku 2005, a vozu Mitsubishi Mirage RS dosáhla na celkově deváté místo v celkové klasifikaci prvního dne Coates Rally Queensland a suverénně vyhrála kategorii F16 Cup.

Molly se úspěšně vypořádala s náročnou a rozbitou tratí a na rozdíl od mnoha soupeřů rally dokončila. K sympatickému výkonu jí také pomohl celý tým, který bezchybně připravil vůz.

„Mým primárním cílem bylo soutěž dojet až do konce a co nejvíc se naučit o rozpisu, autě a samotné rally. Konečný výsledek je jen pomyslnou třešničkou na dortu. Trochu nás trápila technika, ale tým se vždy postaral o to, aby vůz ze servisu odjížděl ve stoprocentní kondici; patří jim velký dík,“ řekla Taylorová o průběhu rally

Nejen technické problémy však trápily Molly a její tým. Velkou výzvou byl i omezený počet dvanácti pneumatik, který je předepsán pravidly seriálu F16 Cup. „Během rally panovalo velké horko a v kombinaci s drsným povrchem rychlostních zkoušek byly pneumatiky pro mnohé týmy klíčovým prvkem. My jsme používali gumy s docela nízkým profilem a hodně jsme se obávali defektů. Byla to naše první soutěž s pneumatikami Silverstone, avšak musím říct, že tyto pláště nakonec fungovaly bezchybně,“ dodává nadějná pilotka.

Výkon mladé Australanky, která nedávno absolvovala i rally školu Johna Hauglanda v zasněženém Norsku, zaujal vedení společnosti Silverstone natolik, že se rozhodlo poslat jezdkyni na další podnik plnou várku ryze sportovních pneumatik. Molly bude moci jejich výhody zužitkovat koncem dubna při Forest Rally v západoaustralském Perthu.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist